0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
90 g C kakaoa
170 g vruće vode
375 g brašna
1 kašičica C praška za pecivo
1 kašičica C sode bikarbone
1 kašičica soli
250 g maslaca ili margarina
350 g šećera
4 jaja
200 ml kisele pavlake
ganache krema
500 ml slatke pavlake
250 g crne čokolade za kuvanje
Pomešajte C kakao i vodu, u drugoj posudi pomešati brašno, C prašak za pecivo, C sodu bikarbonu i so.
Maslac i šećer staviti na paru dok se maslac ne otopi, skinuti kad se otopi pa mešati mikserom 5-6 minuta pa dodajte jedno po jedno jaje, zati mešavinu vode i C kakaoa, i pomalo suve sastojke i na kraju kiselu pavlaku.
Puniti kalupe za mafine do 3 visine i peći na 180 stepeni oko 20 minuta. Ohladiti ih.
Za ganache kremu ugrejati slatku pavlaku ne da provri, i preliti preko izlomljene čokolade i mešati dok se čokolada ne otopi.
Ohladiti potpuno, kremu možete umutiti da bude penasta ili ostaviti tako gustu pa špricom naneti na mafine i ukrasiti po želji.
Pomešajte C kakao i vodu, u drugoj posudi pomešati brašno, C prašak za pecivo, C sodu bikarbonu i so.
Maslac i šećer staviti na paru dok se maslac ne otopi, skinuti kad se otopi pa mešati mikserom 5-6 minuta pa dodajte jedno po jedno jaje, zati mešavinu vode i C kakaoa, i pomalo suve sastojke i na kraju kiselu pavlaku.
Puniti kalupe za mafine do 3 visine i peći na 180 stepeni oko 20 minuta. Ohladiti ih.
Za ganache kremu ugrejati slatku pavlaku ne da provri, i preliti preko izlomljene čokolade i mešati dok se čokolada ne otopi.
Ohladiti potpuno, kremu možete umutiti da bude penasta ili ostaviti tako gustu pa špricom naneti na mafine i ukrasiti po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.