0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
18
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
18
2 jaja
150 g šećera
1 C vanilin šećer
125 g gustog jogurta
75 ml ulja
100 ml mleka
230 g brašna
20 g C kakao praha
1 kesica C pudinga od čokolade
1 kesica C praška za pecivo
čokolada, nutela, voće za punjenje
250 g mlečne čokolade
250 ml slatke pavlake
Testo:
Mikeserom umutiti jaja, šećer i C vanilin šećer. Dodati mleko, jogurt i ulje, pa, dobro umešati.
Suve sastojke (C puding od čokolade, C kakao prah, C prašak za pecivo i brašno) prosejati i postepeno dodavati u smesu.
Testo rasporediti u papirne mafin korpice, ko želi sada dodaje i punjenje.
Mafine peći na 180°C 25 minuta. Nakon pečenja ih ostaviti da se ohlade u potpunosti dok se umuti ganaš.
Mlečni ganaš krem:
U posudu iseckati čokoladu, a na vatri zagrejati slatku pavlaku skoro do ključanja pa njom preliti čokoladu i ostaviti par minuta da odstoji.
Nakon toga dobro promešati ganaš i odložiti u frižider dok se ne ohladi i očvrsne u potpunosti.
Kada je dovoljno ohlađen, mikserom umutiti ganaš. Mućenje će potrajati malo.
Testo:
Mikeserom umutiti jaja, šećer i C vanilin šećer. Dodati mleko, jogurt i ulje, pa, dobro umešati.
Suve sastojke (C puding od čokolade, C kakao prah, C prašak za pecivo i brašno) prosejati i postepeno dodavati u smesu.
Testo rasporediti u papirne mafin korpice, ko želi sada dodaje i punjenje.
Mafine peći na 180°C 25 minuta. Nakon pečenja ih ostaviti da se ohlade u potpunosti dok se umuti ganaš.
Mlečni ganaš krem:
U posudu iseckati čokoladu, a na vatri zagrejati slatku pavlaku skoro do ključanja pa njom preliti čokoladu i ostaviti par minuta da odstoji.
Nakon toga dobro promešati ganaš i odložiti u frižider dok se ne ohladi i očvrsne u potpunosti.
Kada je dovoljno ohlađen, mikserom umutiti ganaš. Mućenje će potrajati malo.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.