burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija18

Čokoladni cupcakes

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
18

Sastojci

Testo:

2 jaja

150 g šećera

1 C vanilin šećer

125 g gustog jogurta

75 ml ulja

100 ml mleka

230 g brašna

20 g C kakao praha

1 kesica C pudinga od čokolade

1 kesica C praška za pecivo

čokolada, nutela, voće za punjenje

Mlečni ganaš krem:

250 g mlečne čokolade

250 ml slatke pavlake

Čokoladni cupcakes

Koraci pripreme

Testo:
Mikeserom umutiti jaja, šećer i C vanilin šećer. Dodati mleko, jogurt i ulje, pa, dobro umešati.

Suve sastojke (C puding od čokolade, C kakao prah, C prašak za pecivo i brašno) prosejati i postepeno dodavati u smesu.

Testo rasporediti u papirne mafin korpice, ko želi sada dodaje i punjenje.

Mafine peći na 180°C 25 minuta. Nakon pečenja ih ostaviti da se ohlade u potpunosti dok se umuti ganaš.

Mlečni ganaš krem:
U posudu iseckati čokoladu, a na vatri zagrejati slatku pavlaku skoro do ključanja pa njom preliti čokoladu i ostaviti par minuta da odstoji.

Nakon toga dobro promešati ganaš i odložiti u frižider dok se ne ohladi i očvrsne u potpunosti.

Kada je dovoljno ohlađen, mikserom umutiti ganaš. Mućenje će potrajati malo.

Naši proizvodi

Čokoladni cupcakes

Koraci pripreme

Testo:
Mikeserom umutiti jaja, šećer i C vanilin šećer. Dodati mleko, jogurt i ulje, pa, dobro umešati.

Suve sastojke (C puding od čokolade, C kakao prah, C prašak za pecivo i brašno) prosejati i postepeno dodavati u smesu.

Testo rasporediti u papirne mafin korpice, ko želi sada dodaje i punjenje.

Mafine peći na 180°C 25 minuta. Nakon pečenja ih ostaviti da se ohlade u potpunosti dok se umuti ganaš.

Mlečni ganaš krem:
U posudu iseckati čokoladu, a na vatri zagrejati slatku pavlaku skoro do ključanja pa njom preliti čokoladu i ostaviti par minuta da odstoji.

Nakon toga dobro promešati ganaš i odložiti u frižider dok se ne ohladi i očvrsne u potpunosti.

Kada je dovoljno ohlađen, mikserom umutiti ganaš. Mućenje će potrajati malo.

Autor

Ljubica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept