0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
200 g čokolade za kuvanje
170 g putera (može i margarin)
250 g šećera
2 jajeta
2 kašičice vanila ekstrakta
95 g brašna
30 g C kakaoa
kašičica soli
Otopiti 100 g čokolade i ostaviti sa strane da se prohladi.
Posebno otopiti puter i dodati šećer, jaja i ekstrakt vanile.
Dobro umešati žicom pa dodati otopljenu čokoladu.
Brašno, kakao i so pomešati i dodati "mokrim sastojcima".
Preostalih 100 g čokolade iseckati na kockice i dodati u smesu.
Pleh obložen papirom (dimenzije oko 20cm - četvrtasti).
Peći na 180°C oko 20-25 minuta.
Otopiti 100 g čokolade i ostaviti sa strane da se prohladi.
Posebno otopiti puter i dodati šećer, jaja i ekstrakt vanile.
Dobro umešati žicom pa dodati otopljenu čokoladu.
Brašno, kakao i so pomešati i dodati "mokrim sastojcima".
Preostalih 100 g čokolade iseckati na kockice i dodati u smesu.
Pleh obložen papirom (dimenzije oko 20cm - četvrtasti).
Peći na 180°C oko 20-25 minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.