burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Čokoladne krofne

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

350 g brašna

1 prstohvat soli

3 kašike šećera

1 C vanilin šećer

1/2 kesice C suvog kvasca

150 ml mlakog mleka

50 g otopljenog i ohlađenog margarina

1 jaje

Za dekoraciju:

100 g čokolade za kuvanje (tamne)

100 g bele čokolade

Po potrebi:

mleveni keks

C kokos

kinder čokolada

krem bananice

Čokoladne krofne

Koraci pripreme

U dublju posudu usuti 300 g brašna,dodati mlako mleko, otpljen i prohlađen margarin, šećer, C vanilin šećer, posoliti, dodati razmućeno jaje, C kvasac i umutiti spiralnim nastavkom za mikser.

Smesu izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i dodajući preostalo brašno (50g) zamesiti testo.

Testo rastanjiti oklagijom u krug i okruglom modlom (ili čašom) vaditi krofne.

Na svakoj krofni manjom modlom vaditi krugove (koje možete ispržiti i posuti C šećerom u prahu).

Krofne ređati na pleh obložen pek-papirom, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 30 minuta. Kad krofne odstoje premažu se otopljenim margarinom pa se peku.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. Gotove krofne izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se prohlade.

Obe čokolade (svaku posebno) otopiti na pari.

Prohlađene krofne umakati u čokoladu - možete silikonskom četkicom do pola krofne premazati tamnom, a drugu polovinu belom čokoladom - dekorisati po želji.

Naši proizvodi

Čokoladne krofne

Koraci pripreme

U dublju posudu usuti 300 g brašna,dodati mlako mleko, otpljen i prohlađen margarin, šećer, C vanilin šećer, posoliti, dodati razmućeno jaje, C kvasac i umutiti spiralnim nastavkom za mikser.

Smesu izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i dodajući preostalo brašno (50g) zamesiti testo.

Testo rastanjiti oklagijom u krug i okruglom modlom (ili čašom) vaditi krofne.

Na svakoj krofni manjom modlom vaditi krugove (koje možete ispržiti i posuti C šećerom u prahu).

Krofne ređati na pleh obložen pek-papirom, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 30 minuta. Kad krofne odstoje premažu se otopljenim margarinom pa se peku.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. Gotove krofne izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se prohlade.

Obe čokolade (svaku posebno) otopiti na pari.

Prohlađene krofne umakati u čokoladu - možete silikonskom četkicom do pola krofne premazati tamnom, a drugu polovinu belom čokoladom - dekorisati po želji.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept