0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
6
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6
350 g brašna
1 prstohvat soli
3 kašike šećera
1 C vanilin šećer
1/2 kesice C suvog kvasca
150 ml mlakog mleka
50 g otopljenog i ohlađenog margarina
1 jaje
100 g čokolade za kuvanje (tamne)
100 g bele čokolade
mleveni keks
C kokos
kinder čokolada
krem bananice
U dublju posudu usuti 300 g brašna,dodati mlako mleko, otpljen i prohlađen margarin, šećer, C vanilin šećer, posoliti, dodati razmućeno jaje, C kvasac i umutiti spiralnim nastavkom za mikser.
Smesu izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i dodajući preostalo brašno (50g) zamesiti testo.
Testo rastanjiti oklagijom u krug i okruglom modlom (ili čašom) vaditi krofne.
Na svakoj krofni manjom modlom vaditi krugove (koje možete ispržiti i posuti C šećerom u prahu).
Krofne ređati na pleh obložen pek-papirom, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 30 minuta. Kad krofne odstoje premažu se otopljenim margarinom pa se peku.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. Gotove krofne izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se prohlade.
Obe čokolade (svaku posebno) otopiti na pari.
Prohlađene krofne umakati u čokoladu - možete silikonskom četkicom do pola krofne premazati tamnom, a drugu polovinu belom čokoladom - dekorisati po želji.
U dublju posudu usuti 300 g brašna,dodati mlako mleko, otpljen i prohlađen margarin, šećer, C vanilin šećer, posoliti, dodati razmućeno jaje, C kvasac i umutiti spiralnim nastavkom za mikser.
Smesu izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i dodajući preostalo brašno (50g) zamesiti testo.
Testo rastanjiti oklagijom u krug i okruglom modlom (ili čašom) vaditi krofne.
Na svakoj krofni manjom modlom vaditi krugove (koje možete ispržiti i posuti C šećerom u prahu).
Krofne ređati na pleh obložen pek-papirom, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 30 minuta. Kad krofne odstoje premažu se otopljenim margarinom pa se peku.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. Gotove krofne izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se prohlade.
Obe čokolade (svaku posebno) otopiti na pari.
Prohlađene krofne umakati u čokoladu - možete silikonskom četkicom do pola krofne premazati tamnom, a drugu polovinu belom čokoladom - dekorisati po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.