burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija24

Čokoladne krem kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
24

Sastojci

Kora

6 komad jaja

6 kašika šećera

6 kašika brašna

1 kesica C Prašak za pecivo

3 kašika C Kakao prah

3 kašika ulja

Preliv

500 ml vode

250 g šećera

Krem

2 kesica C Puding sa ukusom čokolade

200 g šećera

700 ml mleka

250 g maslaca

Glazura

200 g čokolade

8 kašika ulja

Čokoladne krem kocke

Pravo kremasto čokoladno zadovoljstvo.

Koraci pripreme

Priprema kore

Odvojiti žumanca od belanaca pa belanca umutiti sa šećerom u čvrst šam. Dodati, uz mućenje, žumanca i na kraju umešati prosejano brašno, prašak za pecivo, kakao i ulje. Sipati u podmazan i brašnom posut pleh i peći na 180stC 12-15 minuta. Još toplu koru ravnomerno preliti vrućim prelivom. Preliv pripremiti od šećera i vode: izmešajte šećer i vodu, stavite da provri i kuvajte 3-4 minuta. Prelivenu koru ostavite oko sat vremena da se skroz ohladi i lepo upije preliv.

Priprema krema

Umešati puding od čokolade sa šećerom i malo mleka odvojenog od 7dl. Ostatak mleka provreti i zakuvati pripremljen puding. Prekriti samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostaviti da se skroz ohladi. Umutiti omekšali maslac mikserom i uz mućenje, postepeno, kašiku po kašiku, dodavati ohlađeni puding da dobijete glatku kremu.

Filovanje

Nafilujte pripremljenu koru umućenim kremom. Ostavite 1-2 sata na hladnom da se krem stegne. Glazuru pripremite od čokolade izlomkane na komade i pomešane sa uljem i otopljene na laganoj vatri. Prelijte ohlađen kolač i ostavite glazuru da se stegne.

Naši proizvodi

Čokoladne krem kocke

Pravo kremasto čokoladno zadovoljstvo.

Koraci pripreme

Priprema kore

Odvojiti žumanca od belanaca pa belanca umutiti sa šećerom u čvrst šam. Dodati, uz mućenje, žumanca i na kraju umešati prosejano brašno, prašak za pecivo, kakao i ulje. Sipati u podmazan i brašnom posut pleh i peći na 180stC 12-15 minuta. Još toplu koru ravnomerno preliti vrućim prelivom. Preliv pripremiti od šećera i vode: izmešajte šećer i vodu, stavite da provri i kuvajte 3-4 minuta. Prelivenu koru ostavite oko sat vremena da se skroz ohladi i lepo upije preliv.

Priprema krema

Umešati puding od čokolade sa šećerom i malo mleka odvojenog od 7dl. Ostatak mleka provreti i zakuvati pripremljen puding. Prekriti samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostaviti da se skroz ohladi. Umutiti omekšali maslac mikserom i uz mućenje, postepeno, kašiku po kašiku, dodavati ohlađeni puding da dobijete glatku kremu.

Filovanje

Nafilujte pripremljenu koru umućenim kremom. Ostavite 1-2 sata na hladnom da se krem stegne. Glazuru pripremite od čokolade izlomkane na komade i pomešane sa uljem i otopljene na laganoj vatri. Prelijte ohlađen kolač i ostavite glazuru da se stegne.

Autor

Sladjana1967kg
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Čokoladne torte i kolači"

Pošalji recept