0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
24
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
24
6 komad jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
3 kašika ulja
500 ml vode
250 g šećera
2 kesica C Puding sa ukusom čokolade
200 g šećera
700 ml mleka
250 g maslaca
200 g čokolade
8 kašika ulja
Pravo kremasto čokoladno zadovoljstvo.
Odvojiti žumanca od belanaca pa belanca umutiti sa šećerom u čvrst šam. Dodati, uz mućenje, žumanca i na kraju umešati prosejano brašno, prašak za pecivo, kakao i ulje. Sipati u podmazan i brašnom posut pleh i peći na 180stC 12-15 minuta. Još toplu koru ravnomerno preliti vrućim prelivom. Preliv pripremiti od šećera i vode: izmešajte šećer i vodu, stavite da provri i kuvajte 3-4 minuta. Prelivenu koru ostavite oko sat vremena da se skroz ohladi i lepo upije preliv.
Umešati puding od čokolade sa šećerom i malo mleka odvojenog od 7dl. Ostatak mleka provreti i zakuvati pripremljen puding. Prekriti samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostaviti da se skroz ohladi. Umutiti omekšali maslac mikserom i uz mućenje, postepeno, kašiku po kašiku, dodavati ohlađeni puding da dobijete glatku kremu.
Nafilujte pripremljenu koru umućenim kremom. Ostavite 1-2 sata na hladnom da se krem stegne. Glazuru pripremite od čokolade izlomkane na komade i pomešane sa uljem i otopljene na laganoj vatri. Prelijte ohlađen kolač i ostavite glazuru da se stegne.
Pravo kremasto čokoladno zadovoljstvo.
Odvojiti žumanca od belanaca pa belanca umutiti sa šećerom u čvrst šam. Dodati, uz mućenje, žumanca i na kraju umešati prosejano brašno, prašak za pecivo, kakao i ulje. Sipati u podmazan i brašnom posut pleh i peći na 180stC 12-15 minuta. Još toplu koru ravnomerno preliti vrućim prelivom. Preliv pripremiti od šećera i vode: izmešajte šećer i vodu, stavite da provri i kuvajte 3-4 minuta. Prelivenu koru ostavite oko sat vremena da se skroz ohladi i lepo upije preliv.
Umešati puding od čokolade sa šećerom i malo mleka odvojenog od 7dl. Ostatak mleka provreti i zakuvati pripremljen puding. Prekriti samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostaviti da se skroz ohladi. Umutiti omekšali maslac mikserom i uz mućenje, postepeno, kašiku po kašiku, dodavati ohlađeni puding da dobijete glatku kremu.
Nafilujte pripremljenu koru umućenim kremom. Ostavite 1-2 sata na hladnom da se krem stegne. Glazuru pripremite od čokolade izlomkane na komade i pomešane sa uljem i otopljene na laganoj vatri. Prelijte ohlađen kolač i ostavite glazuru da se stegne.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.