burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija8

Čokoladne kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
8

Sastojci

Za koru:

5 jaja

5 kašika šećera

5 kašika brašna

1 C prašak za pecivo

2 kašike C kakao praha

Za prelivanje kora i dekoraciju:

200 g gotove čokoladne glazure

Za fil:

200 g C šlag krema

200 ml mleko

200 g mlevenog keksa

180 g kisele pavlake

Čokoladne kocke

Koraci pripreme

Za koru:
Belanca umutiti u čvrst sneg,postepeno dodavati šećer i dobro izmiksati.

Potom dodati žumanca, umutiti mikserom i mikser isključiti.

U smesu umešati brašno pomešano sa C praškom za pecivo, dodati C kakao prah i sve lagano promešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.

Smesu uliti u pouljen i brašnim posut pleh (srednje veličine-malo manji od pleha za električni šporet). Peći na 200 stepeni 20 minuta.

Gotovu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi pa je iseći napola.

Za fil:
Umutiti C šlag krem sa hladnim mlekom i podeliti na dva dela - u jedan deo umešati mleveni keks i kiselu pavlaku, a drugi deo ostaviti takav kakav je.

Finalni postupak:
Na tacnu staviti koru, premazati je čokoladnom glazurom, zatim naneti fil sa keksom i kiselom pavlakom, potom naneti drugi deo fila (umućen C šlag krem).

Staviti drugu koru, premazati je čokoladnom glazurom, preko naneti fil sa keksom i kiselom pavlakom te premazati drugim filom (C šlag kremom).

Išarati čokoladnom glazurom. Ostaviti da se stegne.

Seći na kocke (ili parčad željene veličine), servirati i poslužiti.

Naši proizvodi

Čokoladne kocke

Koraci pripreme

Za koru:
Belanca umutiti u čvrst sneg,postepeno dodavati šećer i dobro izmiksati.

Potom dodati žumanca, umutiti mikserom i mikser isključiti.

U smesu umešati brašno pomešano sa C praškom za pecivo, dodati C kakao prah i sve lagano promešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.

Smesu uliti u pouljen i brašnim posut pleh (srednje veličine-malo manji od pleha za električni šporet). Peći na 200 stepeni 20 minuta.

Gotovu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi pa je iseći napola.

Za fil:
Umutiti C šlag krem sa hladnim mlekom i podeliti na dva dela - u jedan deo umešati mleveni keks i kiselu pavlaku, a drugi deo ostaviti takav kakav je.

Finalni postupak:
Na tacnu staviti koru, premazati je čokoladnom glazurom, zatim naneti fil sa keksom i kiselom pavlakom, potom naneti drugi deo fila (umućen C šlag krem).

Staviti drugu koru, premazati je čokoladnom glazurom, preko naneti fil sa keksom i kiselom pavlakom te premazati drugim filom (C šlag kremom).

Išarati čokoladnom glazurom. Ostaviti da se stegne.

Seći na kocke (ili parčad željene veličine), servirati i poslužiti.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept