burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija8

Čokoladne-cimet pletenice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
8

Sastojci

280 g brašna

1 kesica C Suvi kvasac

80 g otopljenog margarina

1 kašika šećera

180 ml mleka

1/2 kašičice soli

1 žumance

Za nadev:

90 g otopljenog margarina

1 kašika šećera

1 kašika meda

2 kašike cimeta

100 g čokolade

Za premazivanje:

30 g otopljenog margarina

Čokoladne-cimet pletenice

Koraci pripreme

U mlako mleko dodati šećer i kvasac, ostavite da nadođe.

U brašno dodajte so, žumance, rastopljen margarin, a potom i nadošli kvasac i zamesite glatko testo. Ostavite ga na sobnoj temperaturi 45 minuta da odstoji i za to vreme da bude prekriveno providnom folijom.

Pripremite nadev tako što ćete pomešati sve sastojke, osim čokolade.

Nadošlo testo malo premesite i podelite ga na 8 delova.

Svaki deo rastanjite što tanje možete i nafijujte ga u tankom sloju nadevom, zatim narendati čokoladu. Urolajte i presecite po sredini na dva dela. Delove uviti jedan oko drugog, a potom u venćić.

Ostavite ih da odmore 15 minuta u plehu na pek papiru.

Zagrejte rernu na 200 stepeni, a pre pečenja premažite ih otopljenom margarinom.

Pecite ih 15 minuta na 200°C, a potom još 15 minuta na 180°C.

Naši proizvodi

Čokoladne-cimet pletenice

Koraci pripreme

U mlako mleko dodati šećer i kvasac, ostavite da nadođe.

U brašno dodajte so, žumance, rastopljen margarin, a potom i nadošli kvasac i zamesite glatko testo. Ostavite ga na sobnoj temperaturi 45 minuta da odstoji i za to vreme da bude prekriveno providnom folijom.

Pripremite nadev tako što ćete pomešati sve sastojke, osim čokolade.

Nadošlo testo malo premesite i podelite ga na 8 delova.

Svaki deo rastanjite što tanje možete i nafijujte ga u tankom sloju nadevom, zatim narendati čokoladu. Urolajte i presecite po sredini na dva dela. Delove uviti jedan oko drugog, a potom u venćić.

Ostavite ih da odmore 15 minuta u plehu na pek papiru.

Zagrejte rernu na 200 stepeni, a pre pečenja premažite ih otopljenom margarinom.

Pecite ih 15 minuta na 200°C, a potom još 15 minuta na 180°C.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept