0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
100 g suvog grožđa
100 g smokvi
100 g oraha
150 g šećera
1 kesica C vanilin šećera
50 g čokolade za kuvanje
malo struganog oraščića
malo cimeta
150 g čokolade za glazuru
Sameljite smokve, suvo grožđe, orahe, dodajte malo oraščića i cimeta i na kraju gust sirup skuvan od šećera, sa malo vode i C vanilin šećera i istopljene čokolade.
Masu dobro izradite rukom, rastanjite na celofanu na debljinu oko centimetar.
Zatim modlom u obliku srca vadite kolačiće i ređajte na tacnu.
Ostavite da se prosuše, pa ih prelijte glazurom od čokolade i ukrasite.
Sameljite smokve, suvo grožđe, orahe, dodajte malo oraščića i cimeta i na kraju gust sirup skuvan od šećera, sa malo vode i C vanilin šećera i istopljene čokolade.
Masu dobro izradite rukom, rastanjite na celofanu na debljinu oko centimetar.
Zatim modlom u obliku srca vadite kolačiće i ređajte na tacnu.
Ostavite da se prosuše, pa ih prelijte glazurom od čokolade i ukrasite.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.