burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija25

Čokoladna fantazija sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
25

Sastojci

Za testo:

6 belanaca

6 kašika šećera

2 kašike ulja

8 kašika mlevenih oraha

2 kašičice C praška za pecivo

2 kašike mekog brašna

2 kašike C kakaoa

Za krem:

6 žumanaca

250 g šećera

1,5 kesica puding C od vanile

5 kašika oštrog brašna

650 ml mleka

200 g čokolade za kuvanje

250 g margarina

Za glazuru:

200 g čokolade za kuvanje

200 g pavlake za kuvanje

Ostalo:

750 g višanja

malo soka od višanja

svežih ili smrznutih, smrznute prethodno treba otopiti

Čokoladna fantazija sa višnjama

Koraci pripreme

Umutiti belanca, postepeno dodajući šećer, u čvrst sneg, zatim dodati ulje i još kratko promešati mikserom. Brašno, orahe i C prašak za pecivo pomešati pa špatulom lagano umešati u umućena belanca.

Rasporediti u podmazan pleh (moj je 28x32cm). Peći u zagrejanoj rerni na 175 C stepeni 15-tak minuta.

Mleko staviti da se kuva, najbolje u loncu na paru. Žumanca umutiti sa šećerom, a C puding i brašno pomešati pa dodati u umućena žumanca, odvaditi malo mlakog mleka koje se kuva i dodati u žumanca pa sve zajedno dobro pomešati da ne bude grudvica.

Kada mleko počne da vri sipati smesu sa žumancima i pudingom i kuvati dok se ne zgusne uz stalno mešanje (može i mikserom) da se ne stvore grudvice.

Kada se krema ohladi umešati penasto umućen margarin. Otopiti čokoladu i dodati u krem.

Ohlađenu koru izbockati viljuškom i zaliti sa malo soka od višanja, pa rasporediti višnje po njoj i premazati kremom.

Staviti pavlaku za kuvanje da se greje na slabijoj vatri i zatim u nju dodati usitnjenu čokoladu i mešati dok se ne dobije ujednačena glazura, pa premazati kolač.

Ostaviti u frižideru najmanje sat vremena, pa seći na kocke i služiti.

Naši proizvodi

Čokoladna fantazija sa višnjama

Koraci pripreme

Umutiti belanca, postepeno dodajući šećer, u čvrst sneg, zatim dodati ulje i još kratko promešati mikserom. Brašno, orahe i C prašak za pecivo pomešati pa špatulom lagano umešati u umućena belanca.

Rasporediti u podmazan pleh (moj je 28x32cm). Peći u zagrejanoj rerni na 175 C stepeni 15-tak minuta.

Mleko staviti da se kuva, najbolje u loncu na paru. Žumanca umutiti sa šećerom, a C puding i brašno pomešati pa dodati u umućena žumanca, odvaditi malo mlakog mleka koje se kuva i dodati u žumanca pa sve zajedno dobro pomešati da ne bude grudvica.

Kada mleko počne da vri sipati smesu sa žumancima i pudingom i kuvati dok se ne zgusne uz stalno mešanje (može i mikserom) da se ne stvore grudvice.

Kada se krema ohladi umešati penasto umućen margarin. Otopiti čokoladu i dodati u krem.

Ohlađenu koru izbockati viljuškom i zaliti sa malo soka od višanja, pa rasporediti višnje po njoj i premazati kremom.

Staviti pavlaku za kuvanje da se greje na slabijoj vatri i zatim u nju dodati usitnjenu čokoladu i mešati dok se ne dobije ujednačena glazura, pa premazati kolač.

Ostaviti u frižideru najmanje sat vremena, pa seći na kocke i služiti.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept