burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija 30

Čokoladna fantazija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

Fil:

6 jaja

200 g čokolade

250 g margarina

200 g mlevenih pečenih lešnika

2 kašike eurokrema

200 g čokoladnih napolitanki sitno mlevenih

6 kašika šećera

Kora:

6 jaja

6 kašika šećera

4 kašike brašna

3 kašike C kakaoa

Dekoracija:

1 kesica C Šlag krem sa ukusom čokolade 180g

Čokoladna fantazija

Koraci pripreme

Postupak za koru:
Umutiti čvrst sneg od belanaca i šećera. Dodavati jedno po jedno žumance, lagano muteći. Dodati brašno i kakao pa promešati. Izliti u pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Koru peći na 180 stepeni oko 15 minuta.

Postupak za fil:
Istopiti margarin na vatri, skinuti sa vatre i dodato izlomljenu čokoladu da se otopi. Dodati žumanca i dobro umutiti. Umutiti sneg od belanaca i šećera, dodati u žumanca i promešati.

Dodati eurokrem, napolitanke i lešnik i opet promešati.

Ostaviti fil da se ohladi u frižider.

Koru preseći na dva dela. Premazati jednu polovinu filom, staviti drugi deo kore pa opet fil.

Dekorisati krem šlagom.

Naši proizvodi

Čokoladna fantazija

Koraci pripreme

Postupak za koru:
Umutiti čvrst sneg od belanaca i šećera. Dodavati jedno po jedno žumance, lagano muteći. Dodati brašno i kakao pa promešati. Izliti u pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Koru peći na 180 stepeni oko 15 minuta.

Postupak za fil:
Istopiti margarin na vatri, skinuti sa vatre i dodato izlomljenu čokoladu da se otopi. Dodati žumanca i dobro umutiti. Umutiti sneg od belanaca i šećera, dodati u žumanca i promešati.

Dodati eurokrem, napolitanke i lešnik i opet promešati.

Ostaviti fil da se ohladi u frižider.

Koru preseći na dva dela. Premazati jednu polovinu filom, staviti drugi deo kore pa opet fil.

Dekorisati krem šlagom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept