0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
6 jaja
200 g čokolade
250 g margarina
200 g mlevenih pečenih lešnika
2 kašike eurokrema
200 g čokoladnih napolitanki sitno mlevenih
6 kašika šećera
6 jaja
6 kašika šećera
4 kašike brašna
3 kašike C kakaoa
1 kesica C Šlag krem sa ukusom čokolade 180g
Postupak za koru:
Umutiti čvrst sneg od belanaca i šećera. Dodavati jedno po jedno žumance, lagano muteći. Dodati brašno i kakao pa promešati. Izliti u pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Koru peći na 180 stepeni oko 15 minuta.
Postupak za fil:
Istopiti margarin na vatri, skinuti sa vatre i dodato izlomljenu čokoladu da se otopi. Dodati žumanca i dobro umutiti. Umutiti sneg od belanaca i šećera, dodati u žumanca i promešati.
Dodati eurokrem, napolitanke i lešnik i opet promešati.
Ostaviti fil da se ohladi u frižider.
Koru preseći na dva dela. Premazati jednu polovinu filom, staviti drugi deo kore pa opet fil.
Dekorisati krem šlagom.
Postupak za koru:
Umutiti čvrst sneg od belanaca i šećera. Dodavati jedno po jedno žumance, lagano muteći. Dodati brašno i kakao pa promešati. Izliti u pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Koru peći na 180 stepeni oko 15 minuta.
Postupak za fil:
Istopiti margarin na vatri, skinuti sa vatre i dodato izlomljenu čokoladu da se otopi. Dodati žumanca i dobro umutiti. Umutiti sneg od belanaca i šećera, dodati u žumanca i promešati.
Dodati eurokrem, napolitanke i lešnik i opet promešati.
Ostaviti fil da se ohladi u frižider.
Koru preseći na dva dela. Premazati jednu polovinu filom, staviti drugi deo kore pa opet fil.
Dekorisati krem šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.