burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija9

Čoko-vanila kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
9

Sastojci

Fil 1:

1 kesica C pudinga od vanile

300 ml mleka

2-4 kašike šećera (po ukusu)

1 kesica C vanilin šećera

30 g C kokosa

Fil 2:

1 kesica C pudinga od čokolade

300 ml mleka

1/2 kašike C slatkog kakaoa

1 štangla čokolade za kuvanje

Kora:

oko 200 g keksa (može i sa čokoladom)

mleko za umakanje

Po želji:

šlag

rendana čokolada

C kokos

čokoladne mrvice

mleveni keks

Čoko-vanila kolač

Koraci pripreme

Fil 1:
Od 300 ml ohlađenog mleka odvojiti malo čisto da se razmuti C puding, ostatak mleka staviti da se kuva sa šećerom i C vanilin šećerom.

Kada prokuva mleko, polako usuti umućeni puding u koji ste dodali i C kokos i kuvati na slabijoj temperaturi uz konstantno mešanje nekoh 2-3 minuta sve dok se lepo ne zgusne.

Fil 2:
Od 300 ml ohlađenog mleka odvojiti malo čisto da se razmuti C puding, ostatak mleka staviti da se kuva sa šećerom, C kakaom i čokoladom.

Kada prokuva mleko polako usuti umućeni puding i kuvati na slabijoj temperaturi uz konstantno mešanje nekoh 2-3 minuta sve dok se lepo ne zgusne.

Manju kockastu tepsiju obložiti samolepljivom folijom. Usuti fil 1 pa preko njega naređati keks umočen u mleko.

Preko keksa usuti fil 2 i opet naređati keks. Prekriti samolepljivom folijom i odložiti u frižider da se stegne.

Kada se ohladi i stegne izvrnuti na poslužavnik.

Tu možete da stanete i poslužite a možete i prekriti C šlagom, C kokosom, rendanom čokoladom ili čime god želite.

Naši proizvodi

Čoko-vanila kolač

Koraci pripreme

Fil 1:
Od 300 ml ohlađenog mleka odvojiti malo čisto da se razmuti C puding, ostatak mleka staviti da se kuva sa šećerom i C vanilin šećerom.

Kada prokuva mleko, polako usuti umućeni puding u koji ste dodali i C kokos i kuvati na slabijoj temperaturi uz konstantno mešanje nekoh 2-3 minuta sve dok se lepo ne zgusne.

Fil 2:
Od 300 ml ohlađenog mleka odvojiti malo čisto da se razmuti C puding, ostatak mleka staviti da se kuva sa šećerom, C kakaom i čokoladom.

Kada prokuva mleko polako usuti umućeni puding i kuvati na slabijoj temperaturi uz konstantno mešanje nekoh 2-3 minuta sve dok se lepo ne zgusne.

Manju kockastu tepsiju obložiti samolepljivom folijom. Usuti fil 1 pa preko njega naređati keks umočen u mleko.

Preko keksa usuti fil 2 i opet naređati keks. Prekriti samolepljivom folijom i odložiti u frižider da se stegne.

Kada se ohladi i stegne izvrnuti na poslužavnik.

Tu možete da stanete i poslužite a možete i prekriti C šlagom, C kokosom, rendanom čokoladom ili čime god želite.

Autor

Neda

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept