burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija20+

Čoko ruske kape

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
20+

Sastojci

Kora

6 komad Jaja

200 g Šećer

100 g Brašno

3 kašika C Kakao prah

100 g Mlevena plazma

9 kašika Mleko

3 kašika Ulje

1 kesica C Prašak za pecivo

Fil

700 ml Mleko

220 g Šećer

3 kesica C Puding sa ukusom čokolade

250 g Margarin/maslac

3 kašika Krem

Dekoracija

100 g Mlevena plazma

200 g Mlečna čokolada

Čoko ruske kape

Mini čokoladne ruske kape

Koraci pripreme

Fil

Prvo odvojiti oko 200ml mleka i razmutiti 3 pudinga, ostatak mleka sa šećerom staviti na šporet da se greje (ne treba da provri)
U zagrejano mleko dodati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne.
Obavezno ohladiti.
Umutiti omekšali margarin/maslac i dodati ohlađeni fil. Na kraju dodati 3 kašike krema

Kora

Odvojiti belanca.
Prvo dobro umutiti žumanca sa šećerom. Kada se umute dodati prosejano brašno, kakaoi prašak za pecivo. Zatim dodati mleko i ulje i na kraju plazmu.
Odvojeno čvrsto umutiti belanca i dodati ih u smesu. Promešati ručno i izliti u pleh (ja sam koristila pleh od rerne)
Peći 15ak minuta na 180

Filovanje

Kada se kora prohladi, uzeti staklenu čašu (ja sam manju koristila) i vaditi oblike. Svaki preseći na pola i staviti fil između. Preklopiti pa okolo premazati filom i umakati u mlevenu plazmu.

Preliv

Istopiti oko 200g mlečne čokolade (ja sam topila u mikrotalasnoj bez ulja). Svaku preliti sa čokoladom. Prohladiti ih i poslužiti🙂

Naši proizvodi

Čoko ruske kape

Mini čokoladne ruske kape

Koraci pripreme

Fil

Prvo odvojiti oko 200ml mleka i razmutiti 3 pudinga, ostatak mleka sa šećerom staviti na šporet da se greje (ne treba da provri)
U zagrejano mleko dodati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne.
Obavezno ohladiti.
Umutiti omekšali margarin/maslac i dodati ohlađeni fil. Na kraju dodati 3 kašike krema

Kora

Odvojiti belanca.
Prvo dobro umutiti žumanca sa šećerom. Kada se umute dodati prosejano brašno, kakaoi prašak za pecivo. Zatim dodati mleko i ulje i na kraju plazmu.
Odvojeno čvrsto umutiti belanca i dodati ih u smesu. Promešati ručno i izliti u pleh (ja sam koristila pleh od rerne)
Peći 15ak minuta na 180

Filovanje

Kada se kora prohladi, uzeti staklenu čašu (ja sam manju koristila) i vaditi oblike. Svaki preseći na pola i staviti fil između. Preklopiti pa okolo premazati filom i umakati u mlevenu plazmu.

Preliv

Istopiti oko 200g mlečne čokolade (ja sam topila u mikrotalasnoj bez ulja). Svaku preliti sa čokoladom. Prohladiti ih i poslužiti🙂

Autor

Milicaa523
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Čokoladne torte i kolači"

Pošalji recept