2
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
20+
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
20+
6 komad Jaja
200 g Šećer
100 g Brašno
100 g Mlevena plazma
9 kašika Mleko
3 kašika Ulje
700 ml Mleko
220 g Šećer
3 kesica C Puding sa ukusom čokolade
250 g Margarin/maslac
3 kašika Krem
100 g Mlevena plazma
200 g Mlečna čokolada
Mini čokoladne ruske kape
Prvo odvojiti oko 200ml mleka i razmutiti 3 pudinga, ostatak mleka sa šećerom staviti na šporet da se greje (ne treba da provri)
U zagrejano mleko dodati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne.
Obavezno ohladiti.
Umutiti omekšali margarin/maslac i dodati ohlađeni fil. Na kraju dodati 3 kašike krema
Odvojiti belanca.
Prvo dobro umutiti žumanca sa šećerom. Kada se umute dodati prosejano brašno, kakaoi prašak za pecivo. Zatim dodati mleko i ulje i na kraju plazmu.
Odvojeno čvrsto umutiti belanca i dodati ih u smesu. Promešati ručno i izliti u pleh (ja sam koristila pleh od rerne)
Peći 15ak minuta na 180
Kada se kora prohladi, uzeti staklenu čašu (ja sam manju koristila) i vaditi oblike. Svaki preseći na pola i staviti fil između. Preklopiti pa okolo premazati filom i umakati u mlevenu plazmu.
Istopiti oko 200g mlečne čokolade (ja sam topila u mikrotalasnoj bez ulja). Svaku preliti sa čokoladom. Prohladiti ih i poslužiti🙂
Mini čokoladne ruske kape
Prvo odvojiti oko 200ml mleka i razmutiti 3 pudinga, ostatak mleka sa šećerom staviti na šporet da se greje (ne treba da provri)
U zagrejano mleko dodati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne.
Obavezno ohladiti.
Umutiti omekšali margarin/maslac i dodati ohlađeni fil. Na kraju dodati 3 kašike krema
Odvojiti belanca.
Prvo dobro umutiti žumanca sa šećerom. Kada se umute dodati prosejano brašno, kakaoi prašak za pecivo. Zatim dodati mleko i ulje i na kraju plazmu.
Odvojeno čvrsto umutiti belanca i dodati ih u smesu. Promešati ručno i izliti u pleh (ja sam koristila pleh od rerne)
Peći 15ak minuta na 180
Kada se kora prohladi, uzeti staklenu čašu (ja sam manju koristila) i vaditi oblike. Svaki preseći na pola i staviti fil između. Preklopiti pa okolo premazati filom i umakati u mlevenu plazmu.
Istopiti oko 200g mlečne čokolade (ja sam topila u mikrotalasnoj bez ulja). Svaku preliti sa čokoladom. Prohladiti ih i poslužiti🙂
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.