burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Čoko rozen kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

1 pakovanje gotovih rozen kora

Za fil:

750 ml mleka

200 g šećera

40 g C kakao praha

40 g C čvrstina

1 kesica C vanilin šećera

150 g čokolade za kuvanje

125 g margarina

2-3 kašike ruma (po želji)

Za glazuru:

200 g čokolade za kuvanje

2-3 kašike ulja

Za dekoraciju:

malo seckanih lešnika

Čoko rozen kolač

Koraci pripreme

U veću šerpu sipati 550 ml mleka staviti na šporet da se kuva.

Prethodno dobro razmutiti sledeće sastojke: 40 g C kakao praha, 45 g C čvrstina, 200 g šećera, 1 C vanilin šećer i 2 kašike ruma, u 200 ml mleka.

Kada mleko provri skloniti sa vatre i dodati pripremljene sastojke. Kuvati na srednjoj temperaturi, uz neprekidno mešanje, dok se fil ne zgusne.

Skloniti sa šporeta i dodati 150 g čokolade za kuvanje (prethodno izlomljenu na kockice) i 125 g margarina izrezanog na listiće i mešati dok se ne istopi.

Vrućim filom ravnomerno premazati sve kore, osim poslednje. Prekriti folijom, staviti u frižider i pritisnuti. Posle par sati ili sutradan kolač preliti glazurom.

Priprema glazure:
Otopiti na pari 200 g čokolade za kuvanje (prethodno izlomljene na kockice), sa 3 kašike ulja. Kratko prohladiti i preliti kolač.

Po želji ukrasite kolač, ja sam dodala seckanih lešnika, a možete dodati i čokoladne mrvice po želji.

Naši proizvodi

Čoko rozen kolač

Koraci pripreme

U veću šerpu sipati 550 ml mleka staviti na šporet da se kuva.

Prethodno dobro razmutiti sledeće sastojke: 40 g C kakao praha, 45 g C čvrstina, 200 g šećera, 1 C vanilin šećer i 2 kašike ruma, u 200 ml mleka.

Kada mleko provri skloniti sa vatre i dodati pripremljene sastojke. Kuvati na srednjoj temperaturi, uz neprekidno mešanje, dok se fil ne zgusne.

Skloniti sa šporeta i dodati 150 g čokolade za kuvanje (prethodno izlomljenu na kockice) i 125 g margarina izrezanog na listiće i mešati dok se ne istopi.

Vrućim filom ravnomerno premazati sve kore, osim poslednje. Prekriti folijom, staviti u frižider i pritisnuti. Posle par sati ili sutradan kolač preliti glazurom.

Priprema glazure:
Otopiti na pari 200 g čokolade za kuvanje (prethodno izlomljene na kockice), sa 3 kašike ulja. Kratko prohladiti i preliti kolač.

Po želji ukrasite kolač, ja sam dodala seckanih lešnika, a možete dodati i čokoladne mrvice po želji.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept