0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
16
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16
7 jaja
7 kašika šećera
6 kašika brašna
50 ml jogurta
2 kašike C kakaoa
1/2 kesice C praška za pecivo
200 g tamne čokolade
1 kisela pavlaka
po želji rum i maline
Belanca umutiti u čvrst sneg, dodati šećer i žumanca. Uliti jogurt.
Brašno, C kakao, C prašak za pecivo spojiti pa umešati varjačom.
Peći na 220 C 15-20 minuta. Umotati u vlažnu krpu, da se ohladi.
Nadev:
Čokoladu otopiti i dodati kiselu pavlaku, izmešati i dobro premazati koru.
Po želji u fil dodati malo ruma, a preko namazanog fila poređati maline. Urolati!
Belanca umutiti u čvrst sneg, dodati šećer i žumanca. Uliti jogurt.
Brašno, C kakao, C prašak za pecivo spojiti pa umešati varjačom.
Peći na 220 C 15-20 minuta. Umotati u vlažnu krpu, da se ohladi.
Nadev:
Čokoladu otopiti i dodati kiselu pavlaku, izmešati i dobro premazati koru.
Po želji u fil dodati malo ruma, a preko namazanog fila poređati maline. Urolati!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.