0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
7 jaja
7 kašika šećera
4 kašike brašna
5 kašika mlevenih oraha
3 kašike ulja
1 C prašak za pecivo
1 l mleka
+ 100 ml mleka
10 kašika šećera
9 kašika C čvrstina
1 C vanilin šećer
250 g margarina
100 g bele čokolade
200 g čokolade za kuvanje
200 ml čokoladnog mleka
2 kašike oraha
2 kašike mleka
2 kašike ulja
Odvojite belanca od žumanaca, mutiti 2 minuta mikserom najvećom brzinom, dodati šećer i C vanilin šećer.
Mutiti još par minuta dok ne bude čvrsta pena, dodati žumanca, mutiti još par minuta, dodati ulje, smanjiti mikser na najmanju brzinu i dodati brašno sa C praškom za pecivo.
Dodati orahe koje ćete mutiti drvenom varjačom lagano.
Sipati u podmazan pleh neke srednje veličine i staviti u već zagrejanu rernu na 180 stepeni. Peći oko 15-20 minuta.
U 1 litar mleka staviti 10 kašika šećera i C vanilin šećer da provri, a u činiju sa 100 ml hladnog mleka dodati C čvrstin.
Kada provri dodati čvrstin i skuvati par minuta dok se ne zgusne, sklonite sa vatre i dodati belu čokoladu.
Ostaviti da se dobro ohladi, zatim dodati margarin, pa filovati preko kore potopljene čokoladnim mlekom.
Rastopiti čokoladu za kuvanje sa 2 kašike mleka i kašike ulja.
Premazati kolač i posuti sa oko 2 kašike mlevenih oraha.
Odvojite belanca od žumanaca, mutiti 2 minuta mikserom najvećom brzinom, dodati šećer i C vanilin šećer.
Mutiti još par minuta dok ne bude čvrsta pena, dodati žumanca, mutiti još par minuta, dodati ulje, smanjiti mikser na najmanju brzinu i dodati brašno sa C praškom za pecivo.
Dodati orahe koje ćete mutiti drvenom varjačom lagano.
Sipati u podmazan pleh neke srednje veličine i staviti u već zagrejanu rernu na 180 stepeni. Peći oko 15-20 minuta.
U 1 litar mleka staviti 10 kašika šećera i C vanilin šećer da provri, a u činiju sa 100 ml hladnog mleka dodati C čvrstin.
Kada provri dodati čvrstin i skuvati par minuta dok se ne zgusne, sklonite sa vatre i dodati belu čokoladu.
Ostaviti da se dobro ohladi, zatim dodati margarin, pa filovati preko kore potopljene čokoladnim mlekom.
Rastopiti čokoladu za kuvanje sa 2 kašike mleka i kašike ulja.
Premazati kolač i posuti sa oko 2 kašike mlevenih oraha.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.