burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Čoko-malina kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za koru:

5 belanaca

5 kašika šećera

4 kašika brašna

1 puna kašika "C kakao praha"

250 g zaleđenih ili svežih malina

Za fil:

1/2 litra mleka

5 žumanaca

5 kašika šećera

2 "C pudinga" od vanile

150 g margarina

Za natapanje kore:

150 ml čokoladnog mleka

Preko kolača 200 g "C šlag krema"

Čoko-malina kolač

Koraci pripreme

Zagrejati rernu na 200 stepeni. Odvojiti belanca od žumanaca.

Dok se greje rerna umutiti 5 belanaca sa prstohvatom soli u čvrstu penu dodavati postepeno 5 kašika šećera i mutiti mikserom dok se šećer ne istopi.

Dodati 4 kašike brašna i vrhom punu kašiku "C kakao praha". Izmešati blago kašikom. Sipati u pleh veličine 30×20 ,koji ste predhodno obložili pek papirom. Peći 15-ak minuta.

Fil:
Mleko staviti da provri, posebno razmuzmututi 2 kesice "C pudinga" sa ukusom vanile sa 5 kašika šećera i 5 dobro umućenih žumanaca i skuvati u mleku.

U vruće dodati margarin da se istopi. Dok se ukuva fil, kora ce već biti pečena.

Preko pečene kore poredjati maline i zaliti mlakim čokoladnim mlekom. Kada kora upije mleko sipati vruć pripremljen puding preko.

Ostaviti da se ohladi i stegne. Umutiti "C šlag krem" prema uputstvu i staviti preko kolača.

Preko narendati čokoladu.

Naši proizvodi

Čoko-malina kolač

Koraci pripreme

Zagrejati rernu na 200 stepeni. Odvojiti belanca od žumanaca.

Dok se greje rerna umutiti 5 belanaca sa prstohvatom soli u čvrstu penu dodavati postepeno 5 kašika šećera i mutiti mikserom dok se šećer ne istopi.

Dodati 4 kašike brašna i vrhom punu kašiku "C kakao praha". Izmešati blago kašikom. Sipati u pleh veličine 30×20 ,koji ste predhodno obložili pek papirom. Peći 15-ak minuta.

Fil:
Mleko staviti da provri, posebno razmuzmututi 2 kesice "C pudinga" sa ukusom vanile sa 5 kašika šećera i 5 dobro umućenih žumanaca i skuvati u mleku.

U vruće dodati margarin da se istopi. Dok se ukuva fil, kora ce već biti pečena.

Preko pečene kore poredjati maline i zaliti mlakim čokoladnim mlekom. Kada kora upije mleko sipati vruć pripremljen puding preko.

Ostaviti da se ohladi i stegne. Umutiti "C šlag krem" prema uputstvu i staviti preko kolača.

Preko narendati čokoladu.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept