0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
16
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16
4 jajeta
1 šolja šećera
1 šolja brašna
1/2 šolje ulja
3 kašike kisele pavlake
1 limun - kora
2 kašike C kakaoa
50 g čokolade
50 g maslaca
300 g čokolade
Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca, ulje, koru od limuna, kiselu pavlaku. Sve dobro umutiti i dodati brašno i prašak za pecivo.
Sve dobro umešati podeliti na 2 dela u jedan deo dodati kakao, a drugi da ostane žut.
Posle toga sipati žutu smesu i na kraju dodati iseckanu čokoladu.
Peći na 180 oko 30 minuta.
Kada se ohlade dodati istopljenu čokoladu sipati u kalup i rasporediti čokoladu po kalupu.
Onda kolač staviti na hlađenje sat do 2 sata.
Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca, ulje, koru od limuna, kiselu pavlaku. Sve dobro umutiti i dodati brašno i prašak za pecivo.
Sve dobro umešati podeliti na 2 dela u jedan deo dodati kakao, a drugi da ostane žut.
Posle toga sipati žutu smesu i na kraju dodati iseckanu čokoladu.
Peći na 180 oko 30 minuta.
Kada se ohlade dodati istopljenu čokoladu sipati u kalup i rasporediti čokoladu po kalupu.
Onda kolač staviti na hlađenje sat do 2 sata.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.