burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijapleh dužine 30-tak cm

Čoko-kokos kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
pleh dužine 30-tak cm

Sastojci

1 čaša jogurta

1 čaša mleka

2 čaše šećera

1,5 čaša C kokosa

1,5 čaša brašna

1 kašičica C vanilin šećera

1 kesica C praška za pecivo

Za glazuru:

100 g čokolade

2-3 kašike ulja

Čoko-kokos kolač

Koraci pripreme

Za pripremu ovog kolača potrebno vam je dve činije:
U prvu činiju sipati 1 čašu mleka, 1 čašu jogurta, 2 čaše šećera i kašičicu C vanilin šećera (može i cela kesica) i to sve lepo izmešati da se šećer istopi.

U drugu činiju sipati 1 čašu C kokosa (ja stavljam 1,5 čašu, jer previše volim kokos), C prašak za pecivo i 1,5 čašu brašna, to sve varjačom promešati da se suvi sastojci sjedine.

Zatim u prvu činiju sipati suve sastojke iz druge činije, najbolje je sipati postepeno kako bi izbegli stvaranje grudvica i mutiti mikserom.

Umućenu smesu izliti u podmazan pleh ili obložen pek papirom. Kolač peći na 180°C 30 min. ako je jaka rerna peći i kraće.

Kada kolač porumeni izvaditi iz rerne.

Rastopiti 100 g čokolade sa 2-3 kašike ulja i preliti vruć kolač.

Ostaviti da se kolač ohladi i služiti.

Naši proizvodi

Čoko-kokos kolač

Koraci pripreme

Za pripremu ovog kolača potrebno vam je dve činije:
U prvu činiju sipati 1 čašu mleka, 1 čašu jogurta, 2 čaše šećera i kašičicu C vanilin šećera (može i cela kesica) i to sve lepo izmešati da se šećer istopi.

U drugu činiju sipati 1 čašu C kokosa (ja stavljam 1,5 čašu, jer previše volim kokos), C prašak za pecivo i 1,5 čašu brašna, to sve varjačom promešati da se suvi sastojci sjedine.

Zatim u prvu činiju sipati suve sastojke iz druge činije, najbolje je sipati postepeno kako bi izbegli stvaranje grudvica i mutiti mikserom.

Umućenu smesu izliti u podmazan pleh ili obložen pek papirom. Kolač peći na 180°C 30 min. ako je jaka rerna peći i kraće.

Kada kolač porumeni izvaditi iz rerne.

Rastopiti 100 g čokolade sa 2-3 kašike ulja i preliti vruć kolač.

Ostaviti da se kolač ohladi i služiti.

Autor

Sanja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept