0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
16
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16
4 jajeta
150 g brašna
150 ml ulja
150 ml mleka
170 g šećera
1 kesica C praška za pecivo
1 l mleka
120 g C griza
150-160 g šećera
200 g C kokosovog brašna
80 g C zamena za mleko u prahu
150 g čokolade
2 kesice C vanilin šećera
200 ml slatke pavlake
150 g čokolade
Za fil pomešati C griz, C kokos brašno, šećer i C zamenu za mleko u prahu.
Sipati u mleko i kuvati 10-ak minuta dok se ne zgusne. Mešati da se ne zalepi za dno šerpe.
Kada varjača počne da ostavlja trag na dnu šerpe dodati vanilin šećer i čokoladu izlomkanu na komade i mešati i kuvati na laganoj vatri samo još toliko da se sva čokolada otopi. Skloniti s vatre.
Za koru umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje i mleko, pa zatim umešati brašno i prašak za pecivo.
Polovinu smese sipati u pleh veličine otprilike 24x24 cm (ili slične) i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.
Posle toga preko kore sipati pripremljen fil i preko fila drugu polovinu smese za koru i peći sve zajedno na 180 stepeni još 20 minuta.
Na prohlađen kolač sipati glazuru - ganaš od čokolade. Za pripremu ganaša zagrejati slatku pavlaku skoro da počne da vri, pa njome preliti nalomkanu čokoladu i mešati dok se sva čokolada ne otopi i smesa ujednači.
Za fil pomešati C griz, C kokos brašno, šećer i C zamenu za mleko u prahu.
Sipati u mleko i kuvati 10-ak minuta dok se ne zgusne. Mešati da se ne zalepi za dno šerpe.
Kada varjača počne da ostavlja trag na dnu šerpe dodati vanilin šećer i čokoladu izlomkanu na komade i mešati i kuvati na laganoj vatri samo još toliko da se sva čokolada otopi. Skloniti s vatre.
Za koru umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje i mleko, pa zatim umešati brašno i prašak za pecivo.
Polovinu smese sipati u pleh veličine otprilike 24x24 cm (ili slične) i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.
Posle toga preko kore sipati pripremljen fil i preko fila drugu polovinu smese za koru i peći sve zajedno na 180 stepeni još 20 minuta.
Na prohlađen kolač sipati glazuru - ganaš od čokolade. Za pripremu ganaša zagrejati slatku pavlaku skoro da počne da vri, pa njome preliti nalomkanu čokoladu i mešati dok se sva čokolada ne otopi i smesa ujednači.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.