burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16

Čoko-kokos griz kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

Kora:

4 jajeta

150 g brašna

150 ml ulja

150 ml mleka

170 g šećera

1 kesica C praška za pecivo

Fil:

1 l mleka

120 g C griza

150-160 g šećera

200 g C kokosovog brašna

80 g C zamena za mleko u prahu

150 g čokolade

2 kesice C vanilin šećera

Glazura - ganaš od čokolade:

200 ml slatke pavlake

150 g čokolade

Čoko-kokos griz kolač

Koraci pripreme

Za fil pomešati C griz, C kokos brašno, šećer i C zamenu za mleko u prahu.

Sipati u mleko i kuvati 10-ak minuta dok se ne zgusne. Mešati da se ne zalepi za dno šerpe.

Kada varjača počne da ostavlja trag na dnu šerpe dodati vanilin šećer i čokoladu izlomkanu na komade i mešati i kuvati na laganoj vatri samo još toliko da se sva čokolada otopi. Skloniti s vatre.

Za koru umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje i mleko, pa zatim umešati brašno i prašak za pecivo.

Polovinu smese sipati u pleh veličine otprilike 24x24 cm (ili slične) i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.

Posle toga preko kore sipati pripremljen fil i preko fila drugu polovinu smese za koru i peći sve zajedno na 180 stepeni još 20 minuta.

Na prohlađen kolač sipati glazuru - ganaš od čokolade. Za pripremu ganaša zagrejati slatku pavlaku skoro da počne da vri, pa njome preliti nalomkanu čokoladu i mešati dok se sva čokolada ne otopi i smesa ujednači.

Naši proizvodi

Čoko-kokos griz kolač

Koraci pripreme

Za fil pomešati C griz, C kokos brašno, šećer i C zamenu za mleko u prahu.

Sipati u mleko i kuvati 10-ak minuta dok se ne zgusne. Mešati da se ne zalepi za dno šerpe.

Kada varjača počne da ostavlja trag na dnu šerpe dodati vanilin šećer i čokoladu izlomkanu na komade i mešati i kuvati na laganoj vatri samo još toliko da se sva čokolada otopi. Skloniti s vatre.

Za koru umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje i mleko, pa zatim umešati brašno i prašak za pecivo.

Polovinu smese sipati u pleh veličine otprilike 24x24 cm (ili slične) i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.

Posle toga preko kore sipati pripremljen fil i preko fila drugu polovinu smese za koru i peći sve zajedno na 180 stepeni još 20 minuta.

Na prohlađen kolač sipati glazuru - ganaš od čokolade. Za pripremu ganaša zagrejati slatku pavlaku skoro da počne da vri, pa njome preliti nalomkanu čokoladu i mešati dok se sva čokolada ne otopi i smesa ujednači.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept