0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
3 jajeta
12 kašika kristal šećera
15 kašika mleka
10 kašika ulja
15 kašika pšeničnog brašna
1 C vanilin šećer
1 C prašak za pecivo
3 kašike C kakao praha
1,5 l čokoladnog mleka
200 g čokolade za kuvanje
5-6 kašika pekmeza ili džema od kajsija
Umutiti jaja i šećer penasto.
Spojiti sa mlekom, uljem, C vanilin šećerom i C kakaom.
Brašno pomešati sa C praškom za pecivo, pa ručno umešati u smesu. Kalup za pečenje treba da bude podmazan.
Peče se 30 min. u zagrejanij rerni na 200 C (proveravati, dužina pečenja zavisi od rerne).
Pečenu koru vrelu preliti čokoladnim mlekom.
Ostaviti da kora upije mleko i ohladi se.
Na ohlađen kolač namaže se pekmez od kajsija, pa zatim glazura od čokolade.
Glazura: čokoladu otopiti na pari.
Kolac u frižideru treba da odstoji bar jednu noć.
Umutiti jaja i šećer penasto.
Spojiti sa mlekom, uljem, C vanilin šećerom i C kakaom.
Brašno pomešati sa C praškom za pecivo, pa ručno umešati u smesu. Kalup za pečenje treba da bude podmazan.
Peče se 30 min. u zagrejanij rerni na 200 C (proveravati, dužina pečenja zavisi od rerne).
Pečenu koru vrelu preliti čokoladnim mlekom.
Ostaviti da kora upije mleko i ohladi se.
Na ohlađen kolač namaže se pekmez od kajsija, pa zatim glazura od čokolade.
Glazura: čokoladu otopiti na pari.
Kolac u frižideru treba da odstoji bar jednu noć.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.