burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Čoko-karamel Mađarica

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

Za kore:

150 g masti ili margarina

(najbolje staviti pola-pola)

150 g šećera

1 kisela pavlaka (180 g)

1 jaje

1 C vanilin šećer

1/2 kesice C praška za pecivo

550 g mekog brašna T-400

Za čokoladni fil:

400 ml mleka

100 g šećera

1 C puding sa ukusom čokolade

100 g margarina

50 g čokolade za kuvanje

Za karamel fil:

400 ml mleka

100 g šećera

1 C puding sa ukusom karamele

100 g margarina

Za glazuru:

100 g čokolade za kuvanje

3 kašike ulja

Čoko-karamel Mađarica

Koraci pripreme

Najpre pripremiti 5 papira za pečenje i na njima iscrtati pravougaonike veličine tepsije u kojoj ćete peći kore. Mikserom izmutiti mast, margarin, jaje, šećer, pavlaku i C vanilin šećer. Dodati C prašak za pecivo i postepeno brašno, tako da testo ne bude lepljivo, ali da ostane masno.

Podeliti na 5 jednakih delova, razvući svaki deo oklagijom između dva papira za pečenje, zatim skinuti gornji papir i peći na obrnutoj strani tepsije 5-7 minuta na 180 stepeni.

Kada ispečete kore, pripremite čokoladni fil. Stavite 300 ml mleka i 100 g šećera na šporet da se kuvaju, kad provri dodati prethodno umućen C puding od čokolade u 100 ml mleka.

Skuvati puding, skinuti sa šporeta i u vruć fil dodati margarin i čokoladu.

Za karamel fil prvo ušpinujte 100 g šećera, kada se istopi dodati 300 ml mleka i čim se sjedine sastojci i provri mleko, dodajte prethodno umućen C puding od karamele umućen sa 100 ml mleka. U skuvan puding umešati margarin.

Ne čekati da se filovi ohlade već odmah krenuti sa filovanjem.

Okrenuti tepsiju u kojoj su pečene kore pa slagati redom: 1. kora, 1/2 čokoladnog fila, 2. kora, 1/2 karamel fila, 3. kora, 1/2 čokoladnog fila, 4. kora, 1/2 karamel fila i 5. kora.

Opteretiti kolač tepsijom i nečim teškim oko 2 kg, ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa potom skinuti teret i staviti da prenoći u frižideru.

Sutradan istopiti čokoladu na pari, dodati joj ulje i premazati kolač.

Naši proizvodi

Čoko-karamel Mađarica

Koraci pripreme

Najpre pripremiti 5 papira za pečenje i na njima iscrtati pravougaonike veličine tepsije u kojoj ćete peći kore. Mikserom izmutiti mast, margarin, jaje, šećer, pavlaku i C vanilin šećer. Dodati C prašak za pecivo i postepeno brašno, tako da testo ne bude lepljivo, ali da ostane masno.

Podeliti na 5 jednakih delova, razvući svaki deo oklagijom između dva papira za pečenje, zatim skinuti gornji papir i peći na obrnutoj strani tepsije 5-7 minuta na 180 stepeni.

Kada ispečete kore, pripremite čokoladni fil. Stavite 300 ml mleka i 100 g šećera na šporet da se kuvaju, kad provri dodati prethodno umućen C puding od čokolade u 100 ml mleka.

Skuvati puding, skinuti sa šporeta i u vruć fil dodati margarin i čokoladu.

Za karamel fil prvo ušpinujte 100 g šećera, kada se istopi dodati 300 ml mleka i čim se sjedine sastojci i provri mleko, dodajte prethodno umućen C puding od karamele umućen sa 100 ml mleka. U skuvan puding umešati margarin.

Ne čekati da se filovi ohlade već odmah krenuti sa filovanjem.

Okrenuti tepsiju u kojoj su pečene kore pa slagati redom: 1. kora, 1/2 čokoladnog fila, 2. kora, 1/2 karamel fila, 3. kora, 1/2 čokoladnog fila, 4. kora, 1/2 karamel fila i 5. kora.

Opteretiti kolač tepsijom i nečim teškim oko 2 kg, ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa potom skinuti teret i staviti da prenoći u frižideru.

Sutradan istopiti čokoladu na pari, dodati joj ulje i premazati kolač.

Autor

Anita

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept