burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Čoko fantazija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

Kora:

5 jaja

6 kašika šećera

6 kašika brašna

6 kašika ulja

6 kašika vode

6 kašika mleka

2 kašike C kakao praha

1 kesica C prašak za pecivo

Fil:

250 ml vode

5 kašika šećera

500 ml slatke pavlake

309 g čokolade za kuvanje

Čoko fantazija

Koraci pripreme

U posudu sipati 5 jaja, dodati 6 kašika šećera i mutiti mikserom pet minuta. Kada postane penasto dodati 6 kašika ulja, 6 kašika vode, 6 kašika mleka, pa mutiti mikserom još 30 sekundi.

Kroz sito, da ne bi ostale grudvice, dodati 6 kašika brašna, 2 kašike C kakaoa i 1 kesicu C praška za pecivo, pa izmešati varjačom. Pleh podmazati margarinom, sipati celu smesu i peći 20 minuta na 180 stepeni. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi dok pripremite fil.

250 ml vode i 5 kašika šećera sipati u šerpu i ostaviti da ključa 1 minut. Zatim skinuti sa ringle i ostaviti da se ohladi deset minuta, a nakon toga preliti preko kore i ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi.

U drugu šerpu sipati 500 ml slatke pavlake i pre nego što proključa dodati 300 g izlomljene čokolade za kuvanje i mešati dok se ne istopi, pa preliti preko kore.

Držati u frižideru najmanje tri sata, najbolje preko cele noći.

Naši proizvodi

Čoko fantazija

Koraci pripreme

U posudu sipati 5 jaja, dodati 6 kašika šećera i mutiti mikserom pet minuta. Kada postane penasto dodati 6 kašika ulja, 6 kašika vode, 6 kašika mleka, pa mutiti mikserom još 30 sekundi.

Kroz sito, da ne bi ostale grudvice, dodati 6 kašika brašna, 2 kašike C kakaoa i 1 kesicu C praška za pecivo, pa izmešati varjačom. Pleh podmazati margarinom, sipati celu smesu i peći 20 minuta na 180 stepeni. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi dok pripremite fil.

250 ml vode i 5 kašika šećera sipati u šerpu i ostaviti da ključa 1 minut. Zatim skinuti sa ringle i ostaviti da se ohladi deset minuta, a nakon toga preliti preko kore i ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi.

U drugu šerpu sipati 500 ml slatke pavlake i pre nego što proključa dodati 300 g izlomljene čokolade za kuvanje i mešati dok se ne istopi, pa preliti preko kore.

Držati u frižideru najmanje tri sata, najbolje preko cele noći.

Autor

Ivana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept