0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
200 g šećera
200 ml vode
3 jaja
200 g šećera
200 g margarina
trunka soli
400 g brašna
1 kašika C sode bikarbone
1 l mleka
250 g šećera
3 C pudinga od čokolade
150 g čokolade za kuvanje
šećerne mrvice ili seckani pečeni lešnik
Upržiti 200 g šećera, zaliti sa 200 ml vode, kuvati na tihoj vatri da se rastopi šećer.
Ohladiti pa dodati 3 žumanca, 200 g šećera, 200 g margarina, trunku soli, oko 400 g brašna, 1 kašiku C sode bikarbone.
Testo treba da bude srednje mekano. Praviti kuglice, ostaviti razmak da se ne zalepe pri pečenju jer se testo širi.
Krem:
1 l mleka, 250 g šećera, zakuvati sa 3 C pudinga od čokolade, skloniti sa vatre, dodati 150 g čokolade za kuvanje.
Ohladiti, pa krem spojiti sa 1 margarinom.
Filovati kolačiće, sa strane umakati u šećerne mrvice ili seckani pečeni lešnik.
Upržiti 200 g šećera, zaliti sa 200 ml vode, kuvati na tihoj vatri da se rastopi šećer.
Ohladiti pa dodati 3 žumanca, 200 g šećera, 200 g margarina, trunku soli, oko 400 g brašna, 1 kašiku C sode bikarbone.
Testo treba da bude srednje mekano. Praviti kuglice, ostaviti razmak da se ne zalepe pri pečenju jer se testo širi.
Krem:
1 l mleka, 250 g šećera, zakuvati sa 3 C pudinga od čokolade, skloniti sa vatre, dodati 150 g čokolade za kuvanje.
Ohladiti, pa krem spojiti sa 1 margarinom.
Filovati kolačiće, sa strane umakati u šećerne mrvice ili seckani pečeni lešnik.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.