burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Čoko C rolat

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Kora:

4 jaja

8 kašika šećera

84 kašika ulja

8 kašika ulja

4 kašike mleka

1 C prašak za pecivo

3 kašike C kakaoa

8 kašika brašna

Fil:

1/2 l mleka

10 kašika šećera

2 C pudinga od čokolade

100 g margarina

200 g crne čokolade za kuvanje

2 kesice C šlag krem beli

Čoko C rolat

Koraci pripreme

Fil:
Staviti mleko na šporet da provri, ostaviti pola čaše mleka da biste razmutili C puding.

U mleko staviti šećer, kada provri izmaći sa šporeta i uliti razmućeni puding uz neprestano mešanje.

U topao puding dodati margarin i 150 g čokolade za kuvanje, mešati dok se ne otopi. Ostaviti da se ohladi.

Kora:
Razdvojiti belanaca i žumanca, ulupati čvrst sneg od belanaca sa šećerom, postepeno dodavati žumanca i ostale sastojke muteći najmanjom brzinom.

Sipati smesu u pleh obložen pek papirom i peći na temperaturi 200 C.

Kada se ispeče staviti u rolat i kada se ohladi filovati sa pripremljenim filom.

Umutiti C šlag pa preko fila premazati šlagom i uviti rolat

Ukrasiti preostalim šlagom i onih preostalih 50 g čokolade.

Naši proizvodi

Čoko C rolat

Koraci pripreme

Fil:
Staviti mleko na šporet da provri, ostaviti pola čaše mleka da biste razmutili C puding.

U mleko staviti šećer, kada provri izmaći sa šporeta i uliti razmućeni puding uz neprestano mešanje.

U topao puding dodati margarin i 150 g čokolade za kuvanje, mešati dok se ne otopi. Ostaviti da se ohladi.

Kora:
Razdvojiti belanaca i žumanca, ulupati čvrst sneg od belanaca sa šećerom, postepeno dodavati žumanca i ostale sastojke muteći najmanjom brzinom.

Sipati smesu u pleh obložen pek papirom i peći na temperaturi 200 C.

Kada se ispeče staviti u rolat i kada se ohladi filovati sa pripremljenim filom.

Umutiti C šlag pa preko fila premazati šlagom i uviti rolat

Ukrasiti preostalim šlagom i onih preostalih 50 g čokolade.

Autor

Meliha

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept