0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
3 čase kisele pavlake
3 kesice C šlaga
1/2 l mleka
1 C vanilin šećer
350 g malina
8 kašika šećera
2 C želatina
1 kesica C šlaga
150 ml mleka
20-tak malina
Mikserom umutiti šećer i kiselu pavlaku.
Dodati u tu smesu umućena 3 C šlaga sa po litre mleka i 1 kesicom C vanilin šećera i umutiti da se sjedini.
2 kesice C želatina staviti sa 10 kašika hladne vode da bubri 5 min., pa ugrejati da se želatin rastopi (ne sme da proključa) i smešati sa napred pripremljenom smesom.
U okrugli ili četvrtasti kalup za tortu koji ste obložili najlon folijom izliti pola smese, ubaciti pola malina i blago ih umešati.
Izliti drugi deo smese i ubaciti ostatak malina, pa ostaviti 4,5 sata u frižideru.
Kad se stegne preneti na tacnu, skloniti najlon i dekorisati po vrhu C šlagom i po ivici poređati maline.
Mikserom umutiti šećer i kiselu pavlaku.
Dodati u tu smesu umućena 3 C šlaga sa po litre mleka i 1 kesicom C vanilin šećera i umutiti da se sjedini.
2 kesice C želatina staviti sa 10 kašika hladne vode da bubri 5 min., pa ugrejati da se želatin rastopi (ne sme da proključa) i smešati sa napred pripremljenom smesom.
U okrugli ili četvrtasti kalup za tortu koji ste obložili najlon folijom izliti pola smese, ubaciti pola malina i blago ih umešati.
Izliti drugi deo smese i ubaciti ostatak malina, pa ostaviti 4,5 sata u frižideru.
Kad se stegne preneti na tacnu, skloniti najlon i dekorisati po vrhu C šlagom i po ivici poređati maline.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.