burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 20-tak

Brzi kolač sa jagodama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 20-tak

Sastojci

1 l mleka

500 g jagoda

200 g margarina

3 C pudinga od vanile

1 C vanilin šećer

10-12 kašika šećera

1 čaša kisele pavlake

300 g keksa po izboru

100 g C šlaga

Brzi kolač sa jagodama

Koraci pripreme

Jagode iseckati na kocke srednje veličine, kao i margarin.

Keks izlomiti na krupnije parčiće i staviti u dublju vanglu.

C Puding razmutiti u šoljici mleka, dok ostalo mleko skuvati sa šećerom i kesicom C vanillin šećera, pa kada proključa dodati mleko sa razmućenom smesom za puding, skloniti sa ringle i mešati dok se ne stegne.

U vruć puding dodati margarin i mešati dok se ne istopi, a zatim I kiselu pavlaku. Izmešati dobro mikserom, da se lepo sjedini. Na kraju dodati i jagode i sve izmesati špatulom.

Dok je još toplo, ovu smesu preliti preko izlomljenog keksa i mešati špatulom dok keks ne upije puding.

Sve presuti u kalup pravougaonog oblika sa stranicama koje se skidaju.

Ostaviti u frižider 2 sata da se stegne, a zatim izvaditi iz kalupa na tacnu, premazati C šlagom i dekorisati po želji.

Naši proizvodi

Brzi kolač sa jagodama

Koraci pripreme

Jagode iseckati na kocke srednje veličine, kao i margarin.

Keks izlomiti na krupnije parčiće i staviti u dublju vanglu.

C Puding razmutiti u šoljici mleka, dok ostalo mleko skuvati sa šećerom i kesicom C vanillin šećera, pa kada proključa dodati mleko sa razmućenom smesom za puding, skloniti sa ringle i mešati dok se ne stegne.

U vruć puding dodati margarin i mešati dok se ne istopi, a zatim I kiselu pavlaku. Izmešati dobro mikserom, da se lepo sjedini. Na kraju dodati i jagode i sve izmesati špatulom.

Dok je još toplo, ovu smesu preliti preko izlomljenog keksa i mešati špatulom dok keks ne upije puding.

Sve presuti u kalup pravougaonog oblika sa stranicama koje se skidaju.

Ostaviti u frižider 2 sata da se stegne, a zatim izvaditi iz kalupa na tacnu, premazati C šlagom i dekorisati po želji.

Autor

Maja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept