burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Brzi kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

100 g šećera

2 C vanilin šećera

1 C prašak za pecivo

1 mala kisela pavlaka oko 12% m.m.

3 pune supene kašike džema po izboru

150 ml ulja

150 ml mleka

oko 1/2 kg brašna

3 ili 4 sveža jaja

2 supene kašike C kakaoa

Preliv:

50-60 g margarina

oko 100 g C kakaoa

100 g šećera

2 C vanilin šećera

150 ml mleka

200 g čokolade za mešenje

Brzi kolač

Koraci pripreme

Samo se prvo umute jaja sa šećerom i C praškom za pecivo, a onda se doda sve sem mleka.

Lepo umuti mikserom i onda se doda mleko i dotera da ne bude ni mnogo gusto i nikako retko.

Važno je da bude zgodno za izlivanje u pleh koji se obloži papirom za pečenje.

Peče se oko 35 minuta na 200°C i tad se isključi rerna i ostavi se testo da se ististi oko 10 minuta i onda se izvadi.

Za preliv se ploča uključi na otprilike 2 i prvo mleko, pa margarin i sve ostalo.

I čokolada koja se izlomi na parčiće i lagano mešati dok se sve ne sjedini.

Naši proizvodi

Brzi kolač

Koraci pripreme

Samo se prvo umute jaja sa šećerom i C praškom za pecivo, a onda se doda sve sem mleka.

Lepo umuti mikserom i onda se doda mleko i dotera da ne bude ni mnogo gusto i nikako retko.

Važno je da bude zgodno za izlivanje u pleh koji se obloži papirom za pečenje.

Peče se oko 35 minuta na 200°C i tad se isključi rerna i ostavi se testo da se ististi oko 10 minuta i onda se izvadi.

Za preliv se ploča uključi na otprilike 2 i prvo mleko, pa margarin i sve ostalo.

I čokolada koja se izlomi na parčiće i lagano mešati dok se sve ne sjedini.

Autor

Ljilja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept