0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
3 jaja
12 kašika šećera
12 kašika brašna
12 kašika mleka
2 kašike C kakao praha
6-7 kašika ulja
1 C Prašak za pecivo
Grožđice
4-5 kašika šećera
1 l mleka
Kašičica margarina
1-2 kašike šećera
1-2 kašike C kakao praha
Malo mleka
Kora:
Umutiti belanca sa šećerom, a zatim dodavati ovim redom: žumanca, brašno, kakao, prašak za pecivo, mleko, ulje. Spojiti i izliti u podmazan pleh. Posuti grožđicama i ispeći.
Preliv:
U 200 ml mleka rastvoriti šećer, ostaviti da odstoji, pa dodati ostatak do 1 l mleka.
Glazura:
Pomešati sve sastojke. Preko ispečenog toplog testa staviti preliv, a kad ga upije i glazuru.
Kora:
Umutiti belanca sa šećerom, a zatim dodavati ovim redom: žumanca, brašno, kakao, prašak za pecivo, mleko, ulje. Spojiti i izliti u podmazan pleh. Posuti grožđicama i ispeći.
Preliv:
U 200 ml mleka rastvoriti šećer, ostaviti da odstoji, pa dodati ostatak do 1 l mleka.
Glazura:
Pomešati sve sastojke. Preko ispečenog toplog testa staviti preliv, a kad ga upije i glazuru.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.