0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
250 ml jogurta
100 ml ulja
100 ml mleka
3-4 kašike šećera
1 C vanilin šećer
7 kašika brašna
3 kašike C kakao praha
1 C prašak za pecivo
200 ml soka od narandže za prelivanje
800 ml mleka
3 C pudinga od čokolade
5 kašika šećera
150 g čokolade
U jednu činiju umutite jogurt, mleko, ulje pa im dodajte šećer i dobro izmešajte.
Zatim odvojeno pomešajte brašno, C prašak za pecivo i C kakao, pa suve sastojke dodajte mokrim. Sve umutite u glatko testo.
Pecite oko 20-tak minuta na 200 stepeni. Kada se ispeče, topao patišpanj zalijte sa 200 ml soka od narandže.
Dok se kolač peče napravite puding pa mu dodajte čokoladu.
Vreo fil stavite preko toplog patišpanja.
Sačekajte da se kolač ohladi pa ga secite u kocke i servirajte.
U jednu činiju umutite jogurt, mleko, ulje pa im dodajte šećer i dobro izmešajte.
Zatim odvojeno pomešajte brašno, C prašak za pecivo i C kakao, pa suve sastojke dodajte mokrim. Sve umutite u glatko testo.
Pecite oko 20-tak minuta na 200 stepeni. Kada se ispeče, topao patišpanj zalijte sa 200 ml soka od narandže.
Dok se kolač peče napravite puding pa mu dodajte čokoladu.
Vreo fil stavite preko toplog patišpanja.
Sačekajte da se kolač ohladi pa ga secite u kocke i servirajte.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.