0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
16-20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16-20
1 čaša čvrstog jogurta
100 ml ulja
7 kašika brašna
2 kašike slatkog C kakaa
4 kašike šećera
1 C vanilin šećer
kašičica C sode bikarbone
100 ml hladnog mleka
izrendana kora 2 narandže
0,5 l mleka
300 ml vode
5 kašika šećera
3 C pudinga od čokolade
100 g tamne čokolade
Za polivanje kore:
sok od 2 narandže ili 4 mandarine
Umutiti sve sastojke za testo, izliti u pleh i peći na 200 stepeni 15-20 min.
Isceđen sok od narandže preliti preko kore i pustiti da upije.
Mleko staviti da proključa sa šećerom, umutiti puding i skuvati u mleku.
Kada je kuvan puding, izlomiti čokoladu i izmešati da se otopi i kremu dok je vrela sipati odmah preko kore i pustiti kolač da se sasvim ohladi.
Tek nakon toga dodatno ga ohladiti u frižideru.
Rezati na kocke i pustiti čulima da uživaju.
Umutiti sve sastojke za testo, izliti u pleh i peći na 200 stepeni 15-20 min.
Isceđen sok od narandže preliti preko kore i pustiti da upije.
Mleko staviti da proključa sa šećerom, umutiti puding i skuvati u mleku.
Kada je kuvan puding, izlomiti čokoladu i izmešati da se otopi i kremu dok je vrela sipati odmah preko kore i pustiti kolač da se sasvim ohladi.
Tek nakon toga dodatno ga ohladiti u frižideru.
Rezati na kocke i pustiti čulima da uživaju.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.