1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
1 l mleka
3 C pudinga od vanile
10 kašika šećera
200 g margarina
180 g kisele pavlake
300 g izlomljene plazme
250 g iseckanih jagoda
2 isečene banane
par kapi limuna da ne potamne banane
200 ml slatke pavlake ili C šlag
Stavite 900 ml mleka da se kuva i u njega dodajte 10 kašika šećera.
Razmutite u preostalih 100 ml mleka 3 C pudinga od vanile i kad mleko prokuva dodajte. Skuvajte puding.
U vruć puding dodajte 200 g margarina i umutite mikserom. Dodajte 180 ml kisele pavlake i umutite.
Dodajte izlomljenu plazmu i promešajte. U tu masu dodajte jagode i banane.
Sve promešajte i izlijte u vatrostalnu posudu.
Poravnajte i stavite u frižider.
Umutite 2 C šlaga ili slatku pavlaku i prelijte preko kolača. Ukrasite po želji.
Stavite 900 ml mleka da se kuva i u njega dodajte 10 kašika šećera.
Razmutite u preostalih 100 ml mleka 3 C pudinga od vanile i kad mleko prokuva dodajte. Skuvajte puding.
U vruć puding dodajte 200 g margarina i umutite mikserom. Dodajte 180 ml kisele pavlake i umutite.
Dodajte izlomljenu plazmu i promešajte. U tu masu dodajte jagode i banane.
Sve promešajte i izlijte u vatrostalnu posudu.
Poravnajte i stavite u frižider.
Umutite 2 C šlaga ili slatku pavlaku i prelijte preko kolača. Ukrasite po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.