burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Breskva kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

5 jaja

5 kašika šećera

5 kašika brašna

1 C prašak za pecivo

Breskva kolač

Koraci pripreme

Prvo jaja treba da budu na sobnoj temperaturi.

Odvojite belanca od žumanca. U istom smeru stalno mešati belanca dok ne postane lep i čvrst sneg.

Dodajte žumanca lagano u sneg od belanaca, dodajte šećer, brašno i C prašak za pecivo i izlijte u okruglu dublju tepsiju.

U tepsiji posuti šećer i poređati iseckane breskve, preko prospite umućenu smesu.

Pecite dok na čačkalici ne ostaje smesa i kad lepo porumeni izvaditi i rerne, okrenuti da breskve budu gore.

Kada se kolač ohladi stavite C šlag ili posuti C šećerom u prahu, po želji.

Naši proizvodi

Breskva kolač

Koraci pripreme

Prvo jaja treba da budu na sobnoj temperaturi.

Odvojite belanca od žumanca. U istom smeru stalno mešati belanca dok ne postane lep i čvrst sneg.

Dodajte žumanca lagano u sneg od belanaca, dodajte šećer, brašno i C prašak za pecivo i izlijte u okruglu dublju tepsiju.

U tepsiji posuti šećer i poređati iseckane breskve, preko prospite umućenu smesu.

Pecite dok na čačkalici ne ostaje smesa i kad lepo porumeni izvaditi i rerne, okrenuti da breskve budu gore.

Kada se kolač ohladi stavite C šlag ili posuti C šećerom u prahu, po želji.

Autor

Mirjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept