0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
Prvo jaja treba da budu na sobnoj temperaturi.
Odvojite belanca od žumanca. U istom smeru stalno mešati belanca dok ne postane lep i čvrst sneg.
Dodajte žumanca lagano u sneg od belanaca, dodajte šećer, brašno i C prašak za pecivo i izlijte u okruglu dublju tepsiju.
U tepsiji posuti šećer i poređati iseckane breskve, preko prospite umućenu smesu.
Pecite dok na čačkalici ne ostaje smesa i kad lepo porumeni izvaditi i rerne, okrenuti da breskve budu gore.
Kada se kolač ohladi stavite C šlag ili posuti C šećerom u prahu, po želji.
Prvo jaja treba da budu na sobnoj temperaturi.
Odvojite belanca od žumanca. U istom smeru stalno mešati belanca dok ne postane lep i čvrst sneg.
Dodajte žumanca lagano u sneg od belanaca, dodajte šećer, brašno i C prašak za pecivo i izlijte u okruglu dublju tepsiju.
U tepsiji posuti šećer i poređati iseckane breskve, preko prospite umućenu smesu.
Pecite dok na čačkalici ne ostaje smesa i kad lepo porumeni izvaditi i rerne, okrenuti da breskve budu gore.
Kada se kolač ohladi stavite C šlag ili posuti C šećerom u prahu, po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.