burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 10

Bounty čokoladice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 10

Sastojci

150 g neutralne mlečne pavlake 20% m.m.

100 g šećera

2 C vanilin šećera

1 prstohvat soli

115 g putera

200 g C kokosa

200 g mlečne čokolade

50 g crne čokolade

1 kašika ulja po želji

Bounty čokoladice

Koraci pripreme

U lonac sipajte pavlaku, dodajte šećer, C vanilin šećer, prstohvat soli i puter.

Zagrejte na srednjoj vatri uz mešanje dok se sav šećer i puter ne otopi.

Kada se lepo sjedini skinete sa vatre i dodajte C kokos. Dobro umešajte da dobijete ujednačenu smesu.

Manji pleh obložite sa pek papirom i smesu rasporedite u pravougaonik.

Prekrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Posle stavite u frižider na 2-3 sata.

Kada se smesa stegla izvadite je iz pleha zajedno sa pek papirom i tankim nožem isecite štanglice željene veličine.

Tako isečene štanglice ostavite u zamrzivač dok ne spremimo čokoladu. Čokoladu otopite na pari sa kašikom ulja.

Viljuškom uzmite svaku isečenu čokoladicu i umočite u otopljenu čokoladu da je pokrivena sa svih strana.

Ostavite na pek papir da se čokolada stegne.

Naši proizvodi

Bounty čokoladice

Koraci pripreme

U lonac sipajte pavlaku, dodajte šećer, C vanilin šećer, prstohvat soli i puter.

Zagrejte na srednjoj vatri uz mešanje dok se sav šećer i puter ne otopi.

Kada se lepo sjedini skinete sa vatre i dodajte C kokos. Dobro umešajte da dobijete ujednačenu smesu.

Manji pleh obložite sa pek papirom i smesu rasporedite u pravougaonik.

Prekrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Posle stavite u frižider na 2-3 sata.

Kada se smesa stegla izvadite je iz pleha zajedno sa pek papirom i tankim nožem isecite štanglice željene veličine.

Tako isečene štanglice ostavite u zamrzivač dok ne spremimo čokoladu. Čokoladu otopite na pari sa kašikom ulja.

Viljuškom uzmite svaku isečenu čokoladicu i umočite u otopljenu čokoladu da je pokrivena sa svih strana.

Ostavite na pek papir da se čokolada stegne.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept