burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Bavarski kolač od sira

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Testo:

125 g putera

75 g šećera

1 jaje

250 g brašna

malo C praška za pecivo

malo rendane kore od limuna po želji

Fil:

750 g mladog sira

400 g pavlake sa 20% mm

250 g šećera

2 kesice C pudinga od vanile

1 kesica C vanilinog šećera

1 šolja mleka

1/2 šolje ulja

3 jaja

malo limunovog soka

rendana limunova kora

Bavarski kolač od sira

Koraci pripreme

Umesiti testo i ostaviti u frižideru da malo odstoji. Dno okruglog kalupa (prečnika 28 cm, kome se skida dno) obložiti pek-papirom.

Testo razvaljati po dnu i po ivicama, skoro do vrha.

Sve sastojke za fil umutiti (prvo jaja sa šećerom, ulje, mleko pa sve ostalo) i sasuti na testom obložen kalup.

Peći na 175 stepeni oko sat vremena.

Znaćete da je kolač pečen na osnovu boje testa, koje postane lepo i rumeno, kao za lenju pitu.

Naši proizvodi

Bavarski kolač od sira

Koraci pripreme

Umesiti testo i ostaviti u frižideru da malo odstoji. Dno okruglog kalupa (prečnika 28 cm, kome se skida dno) obložiti pek-papirom.

Testo razvaljati po dnu i po ivicama, skoro do vrha.

Sve sastojke za fil umutiti (prvo jaja sa šećerom, ulje, mleko pa sve ostalo) i sasuti na testom obložen kalup.

Peći na 175 stepeni oko sat vremena.

Znaćete da je kolač pečen na osnovu boje testa, koje postane lepo i rumeno, kao za lenju pitu.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept