0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
5 jaja
2 šoljice šećera
1 kesica C vanilin šećera
1 šoljica mleka
1 kesica C praška za pecivo
3 šoljice brašna
250 ml slatke pavlake
250 g čokolade
Izmiksirati belanca sa šećerom, C vanilin šećerom, pa potom dodati žumanca, ulje, mleko, C prašak za pecivo i na kraju brašno. Sve lepo sjediniti.
U nauljenu i brašnom posutu tepsiju razliti testo i peći na 180 C oko dvadesetak minuta.
Starom dobrom tehnikom, čačkalicom proveriti da li je kolač dobro ispečen.
Vruću koru izbušite sa vrhom varjače. Napraviti rupice po celoj kori.
U šerpicu sipati slatku pavlaku i izlomiti čokoladu. Staviti na ringlu i istopiti.
Preliti koru dok je vruća sa vrućim prelivom, najpre popunite čokoladom rupice.
Zatim sa ostatkom čokolade prelijte celu koru.
Izmiksirati belanca sa šećerom, C vanilin šećerom, pa potom dodati žumanca, ulje, mleko, C prašak za pecivo i na kraju brašno. Sve lepo sjediniti.
U nauljenu i brašnom posutu tepsiju razliti testo i peći na 180 C oko dvadesetak minuta.
Starom dobrom tehnikom, čačkalicom proveriti da li je kolač dobro ispečen.
Vruću koru izbušite sa vrhom varjače. Napraviti rupice po celoj kori.
U šerpicu sipati slatku pavlaku i izlomiti čokoladu. Staviti na ringlu i istopiti.
Preliti koru dok je vruća sa vrućim prelivom, najpre popunite čokoladom rupice.
Zatim sa ostatkom čokolade prelijte celu koru.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.