burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Barni kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

Za koru:

5 jaja

2 šoljice šećera

1 kesica C vanilin šećera

1 šoljica mleka

1 kesica C praška za pecivo

3 šoljice brašna

Za preliv:

250 ml slatke pavlake

250 g čokolade

Barni kolač

Koraci pripreme

Izmiksirati belanca sa šećerom, C vanilin šećerom, pa potom dodati žumanca, ulje, mleko, C prašak za pecivo i na kraju brašno. Sve lepo sjediniti.

U nauljenu i brašnom posutu tepsiju razliti testo i peći na 180 C oko dvadesetak minuta.

Starom dobrom tehnikom, čačkalicom proveriti da li je kolač dobro ispečen.

Vruću koru izbušite sa vrhom varjače. Napraviti rupice po celoj kori.

U šerpicu sipati slatku pavlaku i izlomiti čokoladu. Staviti na ringlu i istopiti.

Preliti koru dok je vruća sa vrućim prelivom, najpre popunite čokoladom rupice.

Zatim sa ostatkom čokolade prelijte celu koru.

Naši proizvodi

Barni kolač

Koraci pripreme

Izmiksirati belanca sa šećerom, C vanilin šećerom, pa potom dodati žumanca, ulje, mleko, C prašak za pecivo i na kraju brašno. Sve lepo sjediniti.

U nauljenu i brašnom posutu tepsiju razliti testo i peći na 180 C oko dvadesetak minuta.

Starom dobrom tehnikom, čačkalicom proveriti da li je kolač dobro ispečen.

Vruću koru izbušite sa vrhom varjače. Napraviti rupice po celoj kori.

U šerpicu sipati slatku pavlaku i izlomiti čokoladu. Staviti na ringlu i istopiti.

Preliti koru dok je vruća sa vrućim prelivom, najpre popunite čokoladom rupice.

Zatim sa ostatkom čokolade prelijte celu koru.

Autor

Maja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept