burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Anđela kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Za fil:

1 l mleka

7 kašika šećera

2 C vanilin šećera

7 kašika C griza

200 g C kokosa

Za biskvit:

2 jaja

200 g brašna

2 kašike C kakao praha

1 C prašak za pecivo

200 ml mleka

200 ml ulja

100 g šećera

1 C vanilin šećer

Anđela kolač

Koraci pripreme

Prvo pripremiti fil:
Na ringlu staviti mleko da se prokuva, pa dodati C griz sa šećerom. Skuvati griz a potom dok je vruće dodati C kokos i promešati. Ostaviti da se hladi.

Dok se fil hladi pripremiti biskvit:
Umutiti penasto 2 belanca sa šećerom i C vanilin šećerom. Kada se umuti dodati 2 žumanca, mleko i ulje. Dodati prosejano brašno pomešano sa C praškom za pecivo. Kada se i to umuti dodati prosejani C kakao prah.

Smesu podelimo u dve činije tako što u jednoj stavimo 2 kašike više nego u drugoj.

U tepsiji dimenzija 33x20 cm stavimo papir za pečenje i izlijemo smesu za biskvit, ali onu gde smo stavili 2 kašike više testa.

Stavimo u rernu na temperaturi od 180 stepeni i peći 5-6 minuta u zavisnosti od rerne.

Izvadimo koru i preko nje stavimo fil od griza i kokosa. Ravnomerno rasporedimo i preko fila prelijemo drugu polovinu testa.

Vratimo u rernu i pečemo još oko 20-ak minuta.

Izvaditi kolač prekriti krpom i sačekati da se ohladi.

Odozgo pospemo C šećerom u prahu i poslužimo.

Naši proizvodi

Anđela kolač

Koraci pripreme

Prvo pripremiti fil:
Na ringlu staviti mleko da se prokuva, pa dodati C griz sa šećerom. Skuvati griz a potom dok je vruće dodati C kokos i promešati. Ostaviti da se hladi.

Dok se fil hladi pripremiti biskvit:
Umutiti penasto 2 belanca sa šećerom i C vanilin šećerom. Kada se umuti dodati 2 žumanca, mleko i ulje. Dodati prosejano brašno pomešano sa C praškom za pecivo. Kada se i to umuti dodati prosejani C kakao prah.

Smesu podelimo u dve činije tako što u jednoj stavimo 2 kašike više nego u drugoj.

U tepsiji dimenzija 33x20 cm stavimo papir za pečenje i izlijemo smesu za biskvit, ali onu gde smo stavili 2 kašike više testa.

Stavimo u rernu na temperaturi od 180 stepeni i peći 5-6 minuta u zavisnosti od rerne.

Izvadimo koru i preko nje stavimo fil od griza i kokosa. Ravnomerno rasporedimo i preko fila prelijemo drugu polovinu testa.

Vratimo u rernu i pečemo još oko 20-ak minuta.

Izvaditi kolač prekriti krpom i sačekati da se ohladi.

Odozgo pospemo C šećerom u prahu i poslužimo.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept