0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
1 l mleka
7 kašika šećera
2 C vanilin šećera
7 kašika C griza
200 g C kokosa
2 jaja
200 g brašna
2 kašike C kakao praha
1 C prašak za pecivo
200 ml mleka
200 ml ulja
100 g šećera
1 C vanilin šećer
Prvo pripremiti fil:
Na ringlu staviti mleko da se prokuva, pa dodati C griz sa šećerom. Skuvati griz a potom dok je vruće dodati C kokos i promešati. Ostaviti da se hladi.
Dok se fil hladi pripremiti biskvit:
Umutiti penasto 2 belanca sa šećerom i C vanilin šećerom. Kada se umuti dodati 2 žumanca, mleko i ulje. Dodati prosejano brašno pomešano sa C praškom za pecivo. Kada se i to umuti dodati prosejani C kakao prah.
Smesu podelimo u dve činije tako što u jednoj stavimo 2 kašike više nego u drugoj.
U tepsiji dimenzija 33x20 cm stavimo papir za pečenje i izlijemo smesu za biskvit, ali onu gde smo stavili 2 kašike više testa.
Stavimo u rernu na temperaturi od 180 stepeni i peći 5-6 minuta u zavisnosti od rerne.
Izvadimo koru i preko nje stavimo fil od griza i kokosa. Ravnomerno rasporedimo i preko fila prelijemo drugu polovinu testa.
Vratimo u rernu i pečemo još oko 20-ak minuta.
Izvaditi kolač prekriti krpom i sačekati da se ohladi.
Odozgo pospemo C šećerom u prahu i poslužimo.
Prvo pripremiti fil:
Na ringlu staviti mleko da se prokuva, pa dodati C griz sa šećerom. Skuvati griz a potom dok je vruće dodati C kokos i promešati. Ostaviti da se hladi.
Dok se fil hladi pripremiti biskvit:
Umutiti penasto 2 belanca sa šećerom i C vanilin šećerom. Kada se umuti dodati 2 žumanca, mleko i ulje. Dodati prosejano brašno pomešano sa C praškom za pecivo. Kada se i to umuti dodati prosejani C kakao prah.
Smesu podelimo u dve činije tako što u jednoj stavimo 2 kašike više nego u drugoj.
U tepsiji dimenzija 33x20 cm stavimo papir za pečenje i izlijemo smesu za biskvit, ali onu gde smo stavili 2 kašike više testa.
Stavimo u rernu na temperaturi od 180 stepeni i peći 5-6 minuta u zavisnosti od rerne.
Izvadimo koru i preko nje stavimo fil od griza i kokosa. Ravnomerno rasporedimo i preko fila prelijemo drugu polovinu testa.
Vratimo u rernu i pečemo još oko 20-ak minuta.
Izvaditi kolač prekriti krpom i sačekati da se ohladi.
Odozgo pospemo C šećerom u prahu i poslužimo.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.