burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Zvezdica torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

Za koru:

4 jajeta

4 kašike šećera

4 kašike brašna

1 kašičica C praška za pecivo

5 kašika mlevenog pečenog kikirikija

1 puna kašika C slatkog kakaoa

100 ml mleka za preliv pečene kore

Za fil:

1 l mleka

4 C pudinga sa ukusom slatke pavlake

15 kašika šećera

300 g margarina sa ukusom vanile

200 g C mleka u prahu

100 g crne čokolade za kuvanje

100 g mlevenog keksa

70 g bele čokolade

1 pakovanje duplih šarenih piškota

200 ml mleka za piškote

2 kesice C krem šlaga

Za dekoraciju:

malo mlevenog keksa

malo rendane čokolade

Zvezdica torta

Koraci pripreme

Kora:
Penasto umutiti jaja i šećer. Dodati brašno izmešano sa C praškom za pecivo. Kratko umutiti.

Dodati mleveni kikiriki i C slatki kakao. Sve izmešati špatulom. Naliti smesu u pleh obložen pek papirom.

Peći na 200 C oko 20 minuta. Drvenom čačkalicom proveriti da li je kora pečena. Pečenoj kori skinuti pek papir i odložiti da se ohladi.

Fil:
Od mleka odvojiti oko 300 ml i razmutiti C puding i šećer. Ostatak mleka staviti na tihoj vatri da se kuva uz povremeno mešanje. Kada mleko krene da struji (ne sme da provri) usuti C puding i mešati dok se ne zgusti fil. Skloniti sa strane uz povremeno mešanje ohladiti puding.

Margarin viljuškom izgnječiti i dodavati u ohlađen fil. Mikserom mutiti. Dodati i mleko u prahu. Mikserom umutiti.

Fil podeliti na dva dela: Prvom delu fila dodati rastopljenu crnu čokoladu. Umutiti fil.

Drugom delu fila dodati mleveni keks i rendanu belu čokoladu. Umutiti fil.

Na tacni za filovanje staviti koru i preliti mlekom. Preko kore premazati drugi fil.

Preko fila ređati piškote koje treba blago provući kroz hladno mleko. Preko piškota rasporediti prvi fil i oblikovati tortu. Staviti da se se stegne u frižideru.

C krem šlag umutiti po uputstvu sa kesice. Premazati tortu i dekorisati mlevenim keksom i rendanom čokoladom.

Vratiti na kratko u frižideru da se šlag stegne. Tortu seći na parčad i poslužiti.

Naši proizvodi

Zvezdica torta

Koraci pripreme

Kora:
Penasto umutiti jaja i šećer. Dodati brašno izmešano sa C praškom za pecivo. Kratko umutiti.

Dodati mleveni kikiriki i C slatki kakao. Sve izmešati špatulom. Naliti smesu u pleh obložen pek papirom.

Peći na 200 C oko 20 minuta. Drvenom čačkalicom proveriti da li je kora pečena. Pečenoj kori skinuti pek papir i odložiti da se ohladi.

Fil:
Od mleka odvojiti oko 300 ml i razmutiti C puding i šećer. Ostatak mleka staviti na tihoj vatri da se kuva uz povremeno mešanje. Kada mleko krene da struji (ne sme da provri) usuti C puding i mešati dok se ne zgusti fil. Skloniti sa strane uz povremeno mešanje ohladiti puding.

Margarin viljuškom izgnječiti i dodavati u ohlađen fil. Mikserom mutiti. Dodati i mleko u prahu. Mikserom umutiti.

Fil podeliti na dva dela: Prvom delu fila dodati rastopljenu crnu čokoladu. Umutiti fil.

Drugom delu fila dodati mleveni keks i rendanu belu čokoladu. Umutiti fil.

Na tacni za filovanje staviti koru i preliti mlekom. Preko kore premazati drugi fil.

Preko fila ređati piškote koje treba blago provući kroz hladno mleko. Preko piškota rasporediti prvi fil i oblikovati tortu. Staviti da se se stegne u frižideru.

C krem šlag umutiti po uputstvu sa kesice. Premazati tortu i dekorisati mlevenim keksom i rendanom čokoladom.

Vratiti na kratko u frižideru da se šlag stegne. Tortu seći na parčad i poslužiti.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept