burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Želatin torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Fil:

7 dl mleka+2 dl za mućnje šlaga

2 kesice želatina C

6 kašika šećera

200 g C šlag krem od vanile

(ili po želji)

100 g mlevenog keksa

Za podlogu:

150 g mlevenog keksa

malo mleka za natapanje keksa

Za premaz:

100 g čokolade za kuvanje

2 kašike ulja

Želatin torta

Koraci pripreme

Od 7 dl mleka odvojiti 1 dl i staviti C želatin da nabubri, ostatak prokuvati sa sećerom.

Kada prokuva skloniti sa vatre, dodati želatin, izmešati da se istopi i kada se prohladi staviti u frižider da se stegne.

Ne treba čekati da se stegne do kraja, treba da bude gustine meda da se ljulja.

Umutiti šlag i dodati smesu od želatina, mutiti mikserom oko 15 minuta.Zatim dodati mleveni keks i još malo mutiti da se keks lepo rasporedi.

U kalup sa obručem ili u šerpu obloženu strec folijom ili običnom kesom na dnu kalupa poređati malo pokvašen keks.Zatim sipati fil i ostaviti u fizideru da se stegne.

Čokoladu lagano sa uljem otopiti pa preliti tortu i ostaviti da se čokolada stegne.

Naši proizvodi

Želatin torta

Koraci pripreme

Od 7 dl mleka odvojiti 1 dl i staviti C želatin da nabubri, ostatak prokuvati sa sećerom.

Kada prokuva skloniti sa vatre, dodati želatin, izmešati da se istopi i kada se prohladi staviti u frižider da se stegne.

Ne treba čekati da se stegne do kraja, treba da bude gustine meda da se ljulja.

Umutiti šlag i dodati smesu od želatina, mutiti mikserom oko 15 minuta.Zatim dodati mleveni keks i još malo mutiti da se keks lepo rasporedi.

U kalup sa obručem ili u šerpu obloženu strec folijom ili običnom kesom na dnu kalupa poređati malo pokvašen keks.Zatim sipati fil i ostaviti u fizideru da se stegne.

Čokoladu lagano sa uljem otopiti pa preliti tortu i ostaviti da se čokolada stegne.

Autor

Tanja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept