burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Zalivena torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za koru:

4 jajeta

24 kašike šećera

26 kašika brašna

2 kašike C kakao praha

2 C praška za pecivo

24 kašike mleka

Za fil:

1 l mleka

20 kašika šećera

200 g mlevenih oraha

1 margarin

100 g čokolade za kuvanje

Zalivena torta

Koraci pripreme

Kora:
2 jajeta umutite sa 12 kašika šećera, dodavati postepeno 13 kašika brašna,1 kašiku C kakao praha,1 C prašak za pecivo i 12 kašika mleka.

Tako pripremljenu smesu izliti u podmazan pleh i peći u zagrejenoj rerni na 200 C. Postupak ponoviti još jednom.

Tako 2 kore preseći na pola i dobićete 4 kore.

Fil:
1 l mleka se kuva sa 20 kašika šećera, 200 g mlevenih oraha,1 margarin i 100 g čokolade za kuvanje.

U dublju šerpu sipati 1-2 kutlače ohlađenog fila tako da i zidove šerpe pokvasite filom, pa stavite koru, zatim je natopite filom i tako redom.

Poklopljenu šerpu držite u frižideru celu noć da se stegne, zatim je nakon 24 sata izvadite i ukrasite C šlagom i torta je spremna.

Naši proizvodi

Zalivena torta

Koraci pripreme

Kora:
2 jajeta umutite sa 12 kašika šećera, dodavati postepeno 13 kašika brašna,1 kašiku C kakao praha,1 C prašak za pecivo i 12 kašika mleka.

Tako pripremljenu smesu izliti u podmazan pleh i peći u zagrejenoj rerni na 200 C. Postupak ponoviti još jednom.

Tako 2 kore preseći na pola i dobićete 4 kore.

Fil:
1 l mleka se kuva sa 20 kašika šećera, 200 g mlevenih oraha,1 margarin i 100 g čokolade za kuvanje.

U dublju šerpu sipati 1-2 kutlače ohlađenog fila tako da i zidove šerpe pokvasite filom, pa stavite koru, zatim je natopite filom i tako redom.

Poklopljenu šerpu držite u frižideru celu noć da se stegne, zatim je nakon 24 sata izvadite i ukrasite C šlagom i torta je spremna.

Autor

Ivana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept