burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija15

Zakova torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
15

Sastojci

Za koru:

12 belanaca

12 kašika šećera

250 g mlevenih oraha

1 kašika brašna

Za fil:

12 žumanaca

12 kašika šećera

250 ml mleka

1 C puding od vanile

4 štangle čokolade

1 margarin

Za premazivanje torte:

200 g pečenih lešnika

C šlag

Zakova torta

Koraci pripreme

Umutiti belanca i šećer u čvrst šne, u umućenu masu dodati mlevene orahe i brašno, tada masu ne mutiti mikserom već drvenom varjačom.

Ispeći koru i iseći na 3 jednaka dela.

Žumanca, šećer, mleko i puding umutiti i skuvati na paru, kada je već kuvano dodati čokoladu. U ohlađen fil dodati margarin.

Posebno umutiti šlag (4 C šlaga), sa upola manje mleka nego sto piše na upustvu. Lešnike istucati oklagijom.

Ređati i filovati tortu na sledeći način: kora-fil-pečeni lešnik-šlag-kora-fil-lešnici-šlag-kora-fil-lešnici-šlag.

Premazati celu tortu C šlagom i posuti lešnicima i rendanom čokoladom.

Naši proizvodi

Zakova torta

Koraci pripreme

Umutiti belanca i šećer u čvrst šne, u umućenu masu dodati mlevene orahe i brašno, tada masu ne mutiti mikserom već drvenom varjačom.

Ispeći koru i iseći na 3 jednaka dela.

Žumanca, šećer, mleko i puding umutiti i skuvati na paru, kada je već kuvano dodati čokoladu. U ohlađen fil dodati margarin.

Posebno umutiti šlag (4 C šlaga), sa upola manje mleka nego sto piše na upustvu. Lešnike istucati oklagijom.

Ređati i filovati tortu na sledeći način: kora-fil-pečeni lešnik-šlag-kora-fil-lešnici-šlag-kora-fil-lešnici-šlag.

Premazati celu tortu C šlagom i posuti lešnicima i rendanom čokoladom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept