burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20-24

Wiener Schokokuchen

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20-24

Sastojci

Kora:

5 jaja

5 kašika šećera

5 kašika brašna

1 kesica C praška za pecivo

2 kašike C kakao praha

100 g čokolade za kuvanje

150-200 ml čokoladnog mleka

Fil:

1 l mleka

2 kesice čokoladnog C pudinga

200 g margarina

200 g čokolade za kuvanje

2 kašike ruma

4 kesice čokoladnog C šlaga

Glazura:

200 g čokolade za kuvanje

3 kašike ulja

Wiener Schokokuchen

Koraci pripreme

Kora:
Odvojiti belanca od žumanca i belanca umutiti u čvrst sneg, postepeno dodavajući šećer i nastaviti mućenje da se dobije fini šne.

Žumanca lagano viljuškom umutiti, a onda dodati belancima kao i brašno, C kakao, 1 kesicu C praška za pecivo i 100 g čokolade za kuvanje naseckanu na ne tako sitne komade.

Lagano varjačom sjediniti i pritom voditi računa da ne mešamo prejako da se ne bi spustila belanca.

Rernu zagrejemo na 200 C, tepsiju podmažemo fino uljem i pospemo brašnom da se kora ne bi zalepila ili jednostavnije - obložiti je pek papirom.

Kora se peče 30-tak minuta na 180 C, ali ipak čačkalicom proveriti da li je biskvit pečen. Ohlađenu koru iseći da se dobiju dve.

Fil:
U litar mleka skuvati C čokoladni puding po uputstvu sa kesice. U vreo puding izlomiti celu čokoladu za kuvanje i margarin isečen na komadiće i mešati dok se sve ne istopi i sjedini i zatim dodati 2 kašike ruma. Preko staviti najlonsku foliju i ostaviti da se ohladi.

Koru natopimo čokoladnim mlekom, preko ide fil, pa čokoladni šlag. Ponoviti postupak i sa drugom korom.

Staviti u frižider da se prohladi. Posle sat vremena preliti glazurom koju ćete dobiti tako što čokoladu za kuvanje istopite na pari sa 3 kašike ulja.

Naši proizvodi

Wiener Schokokuchen

Koraci pripreme

Kora:
Odvojiti belanca od žumanca i belanca umutiti u čvrst sneg, postepeno dodavajući šećer i nastaviti mućenje da se dobije fini šne.

Žumanca lagano viljuškom umutiti, a onda dodati belancima kao i brašno, C kakao, 1 kesicu C praška za pecivo i 100 g čokolade za kuvanje naseckanu na ne tako sitne komade.

Lagano varjačom sjediniti i pritom voditi računa da ne mešamo prejako da se ne bi spustila belanca.

Rernu zagrejemo na 200 C, tepsiju podmažemo fino uljem i pospemo brašnom da se kora ne bi zalepila ili jednostavnije - obložiti je pek papirom.

Kora se peče 30-tak minuta na 180 C, ali ipak čačkalicom proveriti da li je biskvit pečen. Ohlađenu koru iseći da se dobiju dve.

Fil:
U litar mleka skuvati C čokoladni puding po uputstvu sa kesice. U vreo puding izlomiti celu čokoladu za kuvanje i margarin isečen na komadiće i mešati dok se sve ne istopi i sjedini i zatim dodati 2 kašike ruma. Preko staviti najlonsku foliju i ostaviti da se ohladi.

Koru natopimo čokoladnim mlekom, preko ide fil, pa čokoladni šlag. Ponoviti postupak i sa drugom korom.

Staviti u frižider da se prohladi. Posle sat vremena preliti glazurom koju ćete dobiti tako što čokoladu za kuvanje istopite na pari sa 3 kašike ulja.

Autor

Julijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept