burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Vanila torta sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

5 jaja

300 g višanja bez koštica

150 g brašna

50 gr kakaoa

100 g C vanila šlag krema

150 g šećera

50 g čokolade za kuvanje

500 ml slatke pavlake

1 C prašak za pecivo

Vanila torta sa višnjama

Koraci pripreme

Polupajte jaja i odvojite belanca od žumanaca.

Mikserom penasto umutite belanca postepeno dodajući šećer.

Neprekidno muteći kada se šećer rastopi dodajte žumanca.

U sud sa brašnom dodajte kakao, prašak za pecivo, promešajte i dobijenu mešavinu dodajte u sud sa izmućenim jajima.

Mešajte varjačom dok se sastojci ne sjedine.

Smesu preručite u okrugli kalup za pečenje obložen kuvarskim papirom.

Pečemo 30 minuta na 200 stepeni.

Mikserom izmutite slatku pavlaku, dodajte prašak za vanila šlag krem i mutite dok krem ne dobije potrebnu čvrstinu.

Patišpanj isecite na tri jednake kore.

Prvu koru stavite na tacnu, nanesite višnje a zatim premažite filom.

Stavite drugu koru, nanesite višnje i premažite filom.

Stavite treću koru i celu tortu premažite filom.

Pomoću šprica preostalim filom ukrasite gornju površinu a zatim i donji deo torte.

Dekorišite roza šećernim ukrasima, ružom i parčadima čokolade.

Naši proizvodi

Vanila torta sa višnjama

Koraci pripreme

Polupajte jaja i odvojite belanca od žumanaca.

Mikserom penasto umutite belanca postepeno dodajući šećer.

Neprekidno muteći kada se šećer rastopi dodajte žumanca.

U sud sa brašnom dodajte kakao, prašak za pecivo, promešajte i dobijenu mešavinu dodajte u sud sa izmućenim jajima.

Mešajte varjačom dok se sastojci ne sjedine.

Smesu preručite u okrugli kalup za pečenje obložen kuvarskim papirom.

Pečemo 30 minuta na 200 stepeni.

Mikserom izmutite slatku pavlaku, dodajte prašak za vanila šlag krem i mutite dok krem ne dobije potrebnu čvrstinu.

Patišpanj isecite na tri jednake kore.

Prvu koru stavite na tacnu, nanesite višnje a zatim premažite filom.

Stavite drugu koru, nanesite višnje i premažite filom.

Stavite treću koru i celu tortu premažite filom.

Pomoću šprica preostalim filom ukrasite gornju površinu a zatim i donji deo torte.

Dekorišite roza šećernim ukrasima, ružom i parčadima čokolade.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept