burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija9

Torta sa palačinkama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
9

Sastojci

7-8 palačinki

3,5 dl mleka

1 C kesica pudinga od vanile

150 g čokolade za kuvanje

3 kašike C kakao ptaha

50 g margarina

3 kašike šećera

Torta sa palačinkama

Koraci pripreme

Palačinke ispecite na način kako ih obično pravite.

Stavite u sud 3 dl mleka sa šećerom po želji da se greje, a u 1/2 dl mleka rastvorite puding da nema grudvica pa zakuvajte u provrelom mleku.

Posebno, u manji sud stavite 3 kašike šećera, 1/2 dl vode, C kakao i čokoladu pa na srednjoj vatri uz mešanje kuvajte dok se sve ne sjedini.

Na kraju dodajte margarin pa sklonite sa vatre.

Puding i čokoladni namaz podelite tako da imate za sve palačinke.

Na okruglu tacnu stavite jednu palačinku, premažite je mlakim pudingom, pa mlakim čokoladnim namazom, pa stavite drugu palačinku. Ponavljajte dok ne utrošite sav materijal.

Preko poslednje palačinke prelijte samo čokoladnim namazom koji ćete predhodno malo zagrejati kako bi bio tečniji (po potrebi možete dodati i malo vode i pustite da izbije jedan ključ).

Naši proizvodi

Torta sa palačinkama

Koraci pripreme

Palačinke ispecite na način kako ih obično pravite.

Stavite u sud 3 dl mleka sa šećerom po želji da se greje, a u 1/2 dl mleka rastvorite puding da nema grudvica pa zakuvajte u provrelom mleku.

Posebno, u manji sud stavite 3 kašike šećera, 1/2 dl vode, C kakao i čokoladu pa na srednjoj vatri uz mešanje kuvajte dok se sve ne sjedini.

Na kraju dodajte margarin pa sklonite sa vatre.

Puding i čokoladni namaz podelite tako da imate za sve palačinke.

Na okruglu tacnu stavite jednu palačinku, premažite je mlakim pudingom, pa mlakim čokoladnim namazom, pa stavite drugu palačinku. Ponavljajte dok ne utrošite sav materijal.

Preko poslednje palačinke prelijte samo čokoladnim namazom koji ćete predhodno malo zagrejati kako bi bio tečniji (po potrebi možete dodati i malo vode i pustite da izbije jedan ključ).

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept