burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Torta sa orasima i žele bombonama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za koru:

500 g keksa sa maslacem

200-300 ml mleka za natapanje keksa

1 kesica C vanilin šećera

Za fil:

500 ml mleka

7 žumanaca

200 g margarina

200 g šećera

1 kesica C vanilin šećera

250 g mlevenih oraha

200 g sitno seckanih žele bonbona

2 kašike brašna

Dodatni materijal:

2 C šlag krema belog sa ukusom slatke pavlake

Torta sa orasima i žele bombonama

Koraci pripreme

Margarin koji je prethodno omekšao na sobnoj temperaturi penasto umutiti.

Potom dodati sitno iseckane žele bonbone i mlevene orahe. Lagano sve promešati.

500 ml mleka staviti na laganu vatru. Žumanca, šećer i C vanilin šećer penasto umutiti pa dodati brašno (koje ste prethodno razmutili u malo mleka).

Kada mleko na šporetu provri, sipati smesu sa žumancima i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.

Kada se prohladi sjediniti sa smesom od oraha i žele bonbona.

Keks natapati u mešavinu mleka i C vanilin šećera i ređati na tacnu.

Preko prvog reda naneti red fila, pa potom ponovo red keksa i postupak ponavljati dok se ne potroši sav materijal.

Tortu na kraju premazati sa filom i dekorisati je sa belim C šlag kremom sa ukusom slatke pavlake koji ste prethodno pripremili prema uputstvu sa kesice.

Naši proizvodi

Torta sa orasima i žele bombonama

Koraci pripreme

Margarin koji je prethodno omekšao na sobnoj temperaturi penasto umutiti.

Potom dodati sitno iseckane žele bonbone i mlevene orahe. Lagano sve promešati.

500 ml mleka staviti na laganu vatru. Žumanca, šećer i C vanilin šećer penasto umutiti pa dodati brašno (koje ste prethodno razmutili u malo mleka).

Kada mleko na šporetu provri, sipati smesu sa žumancima i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.

Kada se prohladi sjediniti sa smesom od oraha i žele bonbona.

Keks natapati u mešavinu mleka i C vanilin šećera i ređati na tacnu.

Preko prvog reda naneti red fila, pa potom ponovo red keksa i postupak ponavljati dok se ne potroši sav materijal.

Tortu na kraju premazati sa filom i dekorisati je sa belim C šlag kremom sa ukusom slatke pavlake koji ste prethodno pripremili prema uputstvu sa kesice.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept