burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaza 20-25 osoba

Torta sa mančmelou keksom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
za 20-25 osoba

Sastojci

Za kore:

5 belanaca

5 kašika šećera

50 g mlevenih oraha

2 kašike brašna

1 kašičica C praška za pecivo

malo rendane kore limuna

(ispeći 2 kore)

Fil:

10 žumanaca

250 g šećera

1 kesica C vanilin šećera

800 ml mleka

1 kašika brašna

3 C pudinga od vanile

250 g margarina

malo C šećera u prahu

250 g C šlaga za dekoraciju

24 komada mančmelou keksa

Torta sa mančmelou keksom

Koraci pripreme

Kore:
Umutiti dobro belanaca postepeno dodajući šećer, zatim dodati mlevene orahe, kašiku brašna, 1 kašičicu C praška za pecivo i rendanu koru limuna i lagano izmešati.

Sipati u podmazan pleh ili prethodno obložen papirom za pečenje. Peći dve iste kore.

Fil:
Umutiti žumanca sa malo šećera, dodati 3 C pudinga od vanile, kašiku brašna sa malo mleka koje smo odvojili od onih 800 ml. Sve dobro izmešati da nema grudvica.

Preostalo mleko staviti da provri sa ostatkom šećera i C vanilin šećerom. Kada mleko provri postepeno ga dodavati u smesu sa žumancima i pudingom.

Dobro mešati dok se ne zgusne, pa ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti margarin sa malo C šećera u prahu.

Kada se fil ohladi pomešati ga sa umućenim margarinom. Umućen fil podeliti na dva dela.

Odvojiti koru od mančmelou od penasto dela, pa je izmrviti u jedan deo fila, a drugi ostaviti žut.

Finalni postupak:
Staviti koru na tacnu, premazati sa filom u koji smo izmrvili koru od mančmelou, staviti gornji penasto deo mančmelou, preko žuti fil, druga kora, preko kore staviti šlag.

Naši proizvodi

Torta sa mančmelou keksom

Koraci pripreme

Kore:
Umutiti dobro belanaca postepeno dodajući šećer, zatim dodati mlevene orahe, kašiku brašna, 1 kašičicu C praška za pecivo i rendanu koru limuna i lagano izmešati.

Sipati u podmazan pleh ili prethodno obložen papirom za pečenje. Peći dve iste kore.

Fil:
Umutiti žumanca sa malo šećera, dodati 3 C pudinga od vanile, kašiku brašna sa malo mleka koje smo odvojili od onih 800 ml. Sve dobro izmešati da nema grudvica.

Preostalo mleko staviti da provri sa ostatkom šećera i C vanilin šećerom. Kada mleko provri postepeno ga dodavati u smesu sa žumancima i pudingom.

Dobro mešati dok se ne zgusne, pa ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti margarin sa malo C šećera u prahu.

Kada se fil ohladi pomešati ga sa umućenim margarinom. Umućen fil podeliti na dva dela.

Odvojiti koru od mančmelou od penasto dela, pa je izmrviti u jedan deo fila, a drugi ostaviti žut.

Finalni postupak:
Staviti koru na tacnu, premazati sa filom u koji smo izmrvili koru od mančmelou, staviti gornji penasto deo mančmelou, preko žuti fil, druga kora, preko kore staviti šlag.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept