0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
za 20-25 osoba
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
za 20-25 osoba
5 belanaca
5 kašika šećera
50 g mlevenih oraha
2 kašike brašna
1 kašičica C praška za pecivo
malo rendane kore limuna
(ispeći 2 kore)
10 žumanaca
250 g šećera
1 kesica C vanilin šećera
800 ml mleka
1 kašika brašna
3 C pudinga od vanile
250 g margarina
malo C šećera u prahu
250 g C šlaga za dekoraciju
24 komada mančmelou keksa
Kore:
Umutiti dobro belanaca postepeno dodajući šećer, zatim dodati mlevene orahe, kašiku brašna, 1 kašičicu C praška za pecivo i rendanu koru limuna i lagano izmešati.
Sipati u podmazan pleh ili prethodno obložen papirom za pečenje. Peći dve iste kore.
Fil:
Umutiti žumanca sa malo šećera, dodati 3 C pudinga od vanile, kašiku brašna sa malo mleka koje smo odvojili od onih 800 ml. Sve dobro izmešati da nema grudvica.
Preostalo mleko staviti da provri sa ostatkom šećera i C vanilin šećerom. Kada mleko provri postepeno ga dodavati u smesu sa žumancima i pudingom.
Dobro mešati dok se ne zgusne, pa ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti margarin sa malo C šećera u prahu.
Kada se fil ohladi pomešati ga sa umućenim margarinom. Umućen fil podeliti na dva dela.
Odvojiti koru od mančmelou od penasto dela, pa je izmrviti u jedan deo fila, a drugi ostaviti žut.
Finalni postupak:
Staviti koru na tacnu, premazati sa filom u koji smo izmrvili koru od mančmelou, staviti gornji penasto deo mančmelou, preko žuti fil, druga kora, preko kore staviti šlag.
Kore:
Umutiti dobro belanaca postepeno dodajući šećer, zatim dodati mlevene orahe, kašiku brašna, 1 kašičicu C praška za pecivo i rendanu koru limuna i lagano izmešati.
Sipati u podmazan pleh ili prethodno obložen papirom za pečenje. Peći dve iste kore.
Fil:
Umutiti žumanca sa malo šećera, dodati 3 C pudinga od vanile, kašiku brašna sa malo mleka koje smo odvojili od onih 800 ml. Sve dobro izmešati da nema grudvica.
Preostalo mleko staviti da provri sa ostatkom šećera i C vanilin šećerom. Kada mleko provri postepeno ga dodavati u smesu sa žumancima i pudingom.
Dobro mešati dok se ne zgusne, pa ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti margarin sa malo C šećera u prahu.
Kada se fil ohladi pomešati ga sa umućenim margarinom. Umućen fil podeliti na dva dela.
Odvojiti koru od mančmelou od penasto dela, pa je izmrviti u jedan deo fila, a drugi ostaviti žut.
Finalni postupak:
Staviti koru na tacnu, premazati sa filom u koji smo izmrvili koru od mančmelou, staviti gornji penasto deo mančmelou, preko žuti fil, druga kora, preko kore staviti šlag.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.