burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30

Torta sa malinama i neskvik čokoladom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30

Sastojci

Za kore:

12 belanaca

3 žumanceta

12 kašika šećera

150 g čokolade za kuvanje

6 kašika brašna

Za vanil fil:

9 žumanaca

9 kašika šećera

1 kesica C vanilin šećera

5 kašika brašna

400 ml mleka

250 g margarina

100 g mlevenog keksa

150 g neskvik čokolade

Za fil sa malinama:

200 g C šlaga

270 ml mleka

300 g malina (zamrznutih)

I još:

150 g C šlaga

300 ml mleka

Torta sa malinama i neskvik čokoladom

Koraci pripreme

4 belanceta mutiti uz postepeno dodavanje 4 kašike šećera dok se ne dobije čvrst šam.

Zatim dodati jedno žumance i izmiksati. Varjačom umešati 2 kašike brašna i 50 g sitno rendane čokolade.

Smesu sipati u pleh (30 x 25 cm), obložen papirom za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 10-15 minuta. Na isti način pripremiti jos dve kore.

Umutiti žumanca, dodati brašno i 100 ml mleka. Izmiksati dobro da ne ostanu grudvice.

U 300 ml mleka usuti šećer i C vanilin šećer i zagrevati (ali da ne provri) i zakuvati kašicu, mešati da se zgusne (može se i izmiksati kad je skuvana).

Ohladiti i sjediniti sa umućenim margarinom.

Zatim umešati i mleveni keks i sitno seckanu čokoladu.

C Šlag umutiti sa mlekom i lagano umešati zamrznute maline.

Na tacnu staviti koru i filovati.

Prvo staviti vanil fil (polovinuukupne količine), zatim fil sa malinama (polovinu ukupne količine), pa drugu koru, preostali vanil fil, preostali fil sa malinama i završiti trećom korom.

Tortu staviti u frižider na nekoliko sati, da se ohladi i stegne.

Umutiti C šlag sa mlekom i ukrasiti je (ili na neki drugi način, po želji). Iseći i poslužiti.

Naši proizvodi

Torta sa malinama i neskvik čokoladom

Koraci pripreme

4 belanceta mutiti uz postepeno dodavanje 4 kašike šećera dok se ne dobije čvrst šam.

Zatim dodati jedno žumance i izmiksati. Varjačom umešati 2 kašike brašna i 50 g sitno rendane čokolade.

Smesu sipati u pleh (30 x 25 cm), obložen papirom za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 10-15 minuta. Na isti način pripremiti jos dve kore.

Umutiti žumanca, dodati brašno i 100 ml mleka. Izmiksati dobro da ne ostanu grudvice.

U 300 ml mleka usuti šećer i C vanilin šećer i zagrevati (ali da ne provri) i zakuvati kašicu, mešati da se zgusne (može se i izmiksati kad je skuvana).

Ohladiti i sjediniti sa umućenim margarinom.

Zatim umešati i mleveni keks i sitno seckanu čokoladu.

C Šlag umutiti sa mlekom i lagano umešati zamrznute maline.

Na tacnu staviti koru i filovati.

Prvo staviti vanil fil (polovinuukupne količine), zatim fil sa malinama (polovinu ukupne količine), pa drugu koru, preostali vanil fil, preostali fil sa malinama i završiti trećom korom.

Tortu staviti u frižider na nekoliko sati, da se ohladi i stegne.

Umutiti C šlag sa mlekom i ukrasiti je (ili na neki drugi način, po želji). Iseći i poslužiti.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept