burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16

Torta sa malinama i čokoladom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

Za koru:

300 g mlevenog keksa

100 ml čokoladnog mleka

125 g maslaca/margarina

1 kašika mlevenih oraha

Za fil:

300 g C šlaga

300 ml mleka

450 g sira sa 0% mm

150 g šećera

1 kesica C želatina

50 ml vode

200 g malina

100 g čokolade

4 kašike mleka

Za glazuru:

100 g čokolade za kuvanje

1 kašika ulja

3 kašike mleka

Torta sa malinama i čokoladom

Koraci pripreme

Umutiti maslac/margarin, dodati mleveni keks, mlevene orahe, čokoladno mleko i izmešati.

Staviti u pleh sa obručem (26 cm). Peći tj. sušiti 10 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.

U jednoj činiji mikserom mutiti šlag sa mlekom, a u drugoj kašikom sir sa šećerom. Te dve mase izmešati.

U to dodati C želatin prethodno otopljen u 50 ml vode i prokuvan 2 minuta (po uputstvu na pakovanju) i prohlađen. Izmiksati i podeliti na dva dela.

U jedan deo umešati čokoladu otopljenu sa mlekom i prohlađenu.

U drugi deo umešati maline.

Preko ohlađene kore staviti čokoladni fil, a preko fil sa malinama. Staviti u frižider da se ohladi i stegne.

Skinuti obruč. Napraviti čokoladnu glazuru, otopiti čokoladu sa mlekom i uljem.

Ukrasiti tortu. Vratiti na kratko u frižider. Iseći i poslužiti.

Naši proizvodi

Torta sa malinama i čokoladom

Koraci pripreme

Umutiti maslac/margarin, dodati mleveni keks, mlevene orahe, čokoladno mleko i izmešati.

Staviti u pleh sa obručem (26 cm). Peći tj. sušiti 10 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.

U jednoj činiji mikserom mutiti šlag sa mlekom, a u drugoj kašikom sir sa šećerom. Te dve mase izmešati.

U to dodati C želatin prethodno otopljen u 50 ml vode i prokuvan 2 minuta (po uputstvu na pakovanju) i prohlađen. Izmiksati i podeliti na dva dela.

U jedan deo umešati čokoladu otopljenu sa mlekom i prohlađenu.

U drugi deo umešati maline.

Preko ohlađene kore staviti čokoladni fil, a preko fil sa malinama. Staviti u frižider da se ohladi i stegne.

Skinuti obruč. Napraviti čokoladnu glazuru, otopiti čokoladu sa mlekom i uljem.

Ukrasiti tortu. Vratiti na kratko u frižider. Iseći i poslužiti.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept