burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija> 10

Torta sa makom i mlevenim keksom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
> 10

Sastojci

200 g mlevenog maka

200 g šećera (opciono)

2 kašike C griza

1/2 l mleka

1 kesica C vanilin šećera

150 g maslaca

300 g mlevenog keksa (po izboru)

100 g lomljenog keksa (po izboru)

ulje za premazivanje

Čokoladni preliv:

150 g čokolade za kuvanje

200 ml slatke pavlake

Torta sa makom i mlevenim keksom

Koraci pripreme

Odgovarajući kalup, formu, posudu za tortu premazati uljem i ostaviti sa strane.

U odgovarajuću veću posudu (vanglu, činiju) staviti mleveni keks i ostaviti sa strane.

U odgovarajuću šerpu sipati mleveni mak, C griz, mleko i šećer (po potrebi, u zavisnosti koliku slatkoću želimo).

Staviti na šporet, kada provri, smanjiti temperaturu i kuvati, uz postepeno mešanje 5 minuta. Dodati C vanilin šećer i iseckan maslac. Kuvati jos 5 minuta.

Odmah, vrelu smesu izručiti preko mlevenog keksa koji smo ranije pripremili u većoj vangli. Zatim dodati izlomljen keks i varjačom dobro sjediniti sve sastojke.

Pripremljenu smesu preručiti na pripremljenu tacnu (formu, kalup) i kašikom poravnati. Ostaviti sa strane, dok se priprema čokoladni preliv.

Čokoladni preliv: u jednu posudu staviti izlomljenu čokoladu. U drugu posudu sipati slatku pavlaku i staviti da se ugreje (ne sme da provri). Vrelu pavlaku preliti preko čokolade i mešati dok se ne rastopi.

Pripremljenu glazuru preliti preko torte. Tortu odloziti u frizider da se stegne 2-3 sata.

Tortu po želji možete dekorisati mlevenim keksom, lešnikom ili po vašoj želji.

Naši proizvodi

Torta sa makom i mlevenim keksom

Koraci pripreme

Odgovarajući kalup, formu, posudu za tortu premazati uljem i ostaviti sa strane.

U odgovarajuću veću posudu (vanglu, činiju) staviti mleveni keks i ostaviti sa strane.

U odgovarajuću šerpu sipati mleveni mak, C griz, mleko i šećer (po potrebi, u zavisnosti koliku slatkoću želimo).

Staviti na šporet, kada provri, smanjiti temperaturu i kuvati, uz postepeno mešanje 5 minuta. Dodati C vanilin šećer i iseckan maslac. Kuvati jos 5 minuta.

Odmah, vrelu smesu izručiti preko mlevenog keksa koji smo ranije pripremili u većoj vangli. Zatim dodati izlomljen keks i varjačom dobro sjediniti sve sastojke.

Pripremljenu smesu preručiti na pripremljenu tacnu (formu, kalup) i kašikom poravnati. Ostaviti sa strane, dok se priprema čokoladni preliv.

Čokoladni preliv: u jednu posudu staviti izlomljenu čokoladu. U drugu posudu sipati slatku pavlaku i staviti da se ugreje (ne sme da provri). Vrelu pavlaku preliti preko čokolade i mešati dok se ne rastopi.

Pripremljenu glazuru preliti preko torte. Tortu odloziti u frizider da se stegne 2-3 sata.

Tortu po želji možete dekorisati mlevenim keksom, lešnikom ili po vašoj želji.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept