0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
4-5 krupnijih jabuka
100 g šećera
4 kašike šećera za patišpanj
malo C griza
200 g mlevenog ili seckanog oraha ili cimeta
mast
4 jajeta
4 kašike oštrog brašna
1 kesica C krem šlag sa ukusom slatke pavlake
Šerpu od 3 litre namažite margarinom, pospite brašnom i dno prekrijte grizom da upije sok od jabuka.
Jabuke izrendajte i pospite po grizu. Poprskajte šećerom (ja stavim 7 punih kašika) i odozgo dodajte orahe ili cimet.
Napravite patišpanj od 4 jajeta (4 belanca umutite sa 4 kašike šećera, polako dodajte 4 žumanca i lagano umutite, pa na kraju dodajte 4 kašike oštrog brašna i polako sjedinite), patišpanj prelijte preko oraha.
Rernu zagrejte na 200 stepeni i na donju žicu stavite šerpu. Pecite oko 30 minuta, proverite da li je patišpanj ispečen, i ostavite još malo u rerni da se jabuke "istište".
Tortu prevrnite na plitak tanjir, i ako je ostalo nešto jabuka na dno šerpe, izvadite i stavite preko torte.
Umutite 1 kesicu C šlaga i na ohlađene jabuke lepo premažite.
Šerpu od 3 litre namažite margarinom, pospite brašnom i dno prekrijte grizom da upije sok od jabuka.
Jabuke izrendajte i pospite po grizu. Poprskajte šećerom (ja stavim 7 punih kašika) i odozgo dodajte orahe ili cimet.
Napravite patišpanj od 4 jajeta (4 belanca umutite sa 4 kašike šećera, polako dodajte 4 žumanca i lagano umutite, pa na kraju dodajte 4 kašike oštrog brašna i polako sjedinite), patišpanj prelijte preko oraha.
Rernu zagrejte na 200 stepeni i na donju žicu stavite šerpu. Pecite oko 30 minuta, proverite da li je patišpanj ispečen, i ostavite još malo u rerni da se jabuke "istište".
Tortu prevrnite na plitak tanjir, i ako je ostalo nešto jabuka na dno šerpe, izvadite i stavite preko torte.
Umutite 1 kesicu C šlaga i na ohlađene jabuke lepo premažite.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.