burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 30 parčeta

Torta sa C pudingom od vanile i šlagom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 30 parčeta

Sastojci

1 pakovanje gotovih žutih kora

1 l mleka

3 C pudinga od vanile

200 g maslaca

6 kašika šećera

2 pomorandže za sok

300 g C šlaga

seckani orasi po želji

200 g C šlaga

300 ml kisele vode

Torta sa C pudingom od vanile i šlagom

Koraci pripreme

Skuvati 1 l mleka, odvojiti za 2 C pudinga od vanile te razmutiti u činijicu.

Posebno u mleko dodati 6 kašika šećera.

Kada mleko provri skuvati C puding od vanile, mešati par minuta i skloniti sa vatre.

U prohlađen fil od C pudinga dodati 200 g maslaca sobne temperature, te izmikasati.

Kore prethodno natopiti sa sokom od ceđene narandže, dve su sasvim dovoljne.

Kada kupovne žute kore upiju sok, slagati fil sa C pudingom.

Potom premazati jednu koru, pa zatim umutiti 300 g C šaga sa 300 ml kisele vode, ja sam uz to dodala i malo seckanih oraha, lepše je.

Kada smo u umutili C šlag, premazati preko žutog fila, pa ide kora, pa žuti fil sa C pudingom, pa preko opet C šlagom i sve tako do treće kore

Celu tortu ukrasiti sa 200 g C šlaga i dekorisati po želji, može i zlatnim kuglicama ili šarenim mrvicama.

Naši proizvodi

Torta sa C pudingom od vanile i šlagom

Koraci pripreme

Skuvati 1 l mleka, odvojiti za 2 C pudinga od vanile te razmutiti u činijicu.

Posebno u mleko dodati 6 kašika šećera.

Kada mleko provri skuvati C puding od vanile, mešati par minuta i skloniti sa vatre.

U prohlađen fil od C pudinga dodati 200 g maslaca sobne temperature, te izmikasati.

Kore prethodno natopiti sa sokom od ceđene narandže, dve su sasvim dovoljne.

Kada kupovne žute kore upiju sok, slagati fil sa C pudingom.

Potom premazati jednu koru, pa zatim umutiti 300 g C šaga sa 300 ml kisele vode, ja sam uz to dodala i malo seckanih oraha, lepše je.

Kada smo u umutili C šlag, premazati preko žutog fila, pa ide kora, pa žuti fil sa C pudingom, pa preko opet C šlagom i sve tako do treće kore

Celu tortu ukrasiti sa 200 g C šlaga i dekorisati po želji, može i zlatnim kuglicama ili šarenim mrvicama.

Autor

Jovanka

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept